ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Συνάντηση στην Κομοτηνή για τους πλειστηριασμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλειστηριασμοί
Συμβολαιογράφοι
Λαϊκή Ενότητα

Χρήστος Τερζίδης: Απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να ασχοληθούν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια με το τεράστιο θέμα των πλειστηριασμών 

Συνάντηση στην Κομοτηνή με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης που καλύπτει τους νομούς της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας από τους νομούς της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος αυτής της συνάντησης της ΛΑΕ είναι η ανταλλαγή απόψεων και η κατά το δυνατόν δημιουργία ενός μετώπου αντίδρασης και υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας και ιδιαίτερα της α΄ κατοικίας των πολιτών που οι πολιτικές των μνημονίων οδήγησαν σε αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ στον απόηχο της παραπάνω συνάντησης: "καταλήξαμε σε ορισμένες κοινές διαπιστώσεις που περικλείονται στα παρακάτω:


α) Το θέμα των πλειστηριασμών και ιδιαίτερα αυτών της πρώτης κατοικίας, θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.


β) Οι πρόσφατα ψηφισμένες διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησής τους χωρίς την αναγκαία δημοσιότητα, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, μακριά από την περιοχή του πλειστηριαζόμενου ακινήτου.

γ) Την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος φέρει εξ ολοκλήρου η πολιτική εξουσία. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει ένα σαφές πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να αξιοποιήσει ήδη κατατιθεμένες προτάσεις από κόμματα και συλλογικότητες.


δ) Ακόμη ευθύνη της κυβέρνησης και των τραπεζών είναι να διαχωρίσουν εκείνους τους οφειλέτες των κόκκινων δανείων που είτε κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, είτε ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που η κυβέρνηση αρέσκεται να αποκαλεί «στρατηγικούς κακοπληρωτές».
Από την πλευρά της αντιπροσωπείας της ΛΑΕ έγινε σαφές ότι η ΛΑΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε κάθε νομική ή κινηματική προσπάθεια για την προστασία της λαϊκής περιουσίας. Εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το κίνημα θα βρει τρόπους να απαντήσει αποτελεσματικά και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε στα πρωτοδικεία όλης της χώρας.


 Το σχόλιο του κατέθεσε διαδικτυακά ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θράκης Χρήστος Τερζίδης αναφέροντας: "Οι συμβολαιογράφοι κατά την διενέργεια των πλειστηριασμών ενεργούν στα πλαίσια των καθηκόντων, που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία και η συμμετοχή τους στην διαδικασία των πλειστηριασμών διασφαλίζει και εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας, καθώς επίσης και ότι και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εξακολουθούν να υφίστανται οι διατάξεις δημοσιότητας που ίσχυαν και για τους φυσικούς.


Από την πλευρά μας απευθύνουμε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να ασχοληθούν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια με το τεράστιο θέμα των πλειστηριασμών και να το αντιμετωπίσουν με τον προσήκοντα τρόπο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, που θα προκληθούν".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε