ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

Αναπάντητο το αίτημα 14 προέδρων τοπικών συμβουλίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Αρριανών
Αμέτ Ριτβάν

Επανέρχονται με επιστολή τους και δηλώνουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει πάλι απάντηση θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους 
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ευκολότερη τη ζωή των συνδημοτών τους που ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να παραλάβουν ένα έγγραφο από το δημαρχείο, θέλησαν να κάνουν 14 πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του Δήμου Αρριανών. Γι' αυτό απευθύνθηκαν προ μηνός με επίσημο αίτημα στον δήμαρχο Αμέτ Ριτβάν αναμένοντας την απάντησή του. Αυτή όμως δεν ήρθε ποτέ μέχρι σήμερα, με συνέπεια να επανέλθουν με νέα επιστολή στην οποία δηλώνουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει πάλι απάντηση θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους. 


Θυμίζουμε ότι το αίτημά τους, όπως είχε παρουσιαστεί και στον παρελθόν από τον "Χ", αφορά την χρήση υπογραφής αλλά και σφραγίδας του Δήμου, ώστε οι δημότες να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο δημαρχείο στη Φιλύρα για να παραλάβουν ένα απλό πιστοποιητικό. Μπορεί να έχει σφραγίδα και να βάλει υπογραφή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρριανών κι εμείς  ζητάμε να έχουμε την ίδια δυνατότητα, μας εξηγούσε προ μηνός ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πάσσου Χασάν Σινάν.

Έγγραφα για την ενοικίαση των χωραφιών ή πιστοποιητικό γέννησης αιτούνται τακτικά οι δημότες και πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για την παραλαβή τους. Τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία θέλουν να δώσουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.

Στη νέα επιστολή του προς τον δήμαρχο Δήμου Αρριανών ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου οικισμού Πάσσου, τον οποίον εξουσιοδότησαν κι άλλοι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, αναφέρει: Κύριε δήμαρχε, πριν ένα μήνα περίπου ομάδα προέδρων τοπικών συμβουλίων καταθέσαμε έγγραφο με αριθ. πρωτοκόλλου 16490 με το οποίο ζητούσαμε να επιτραπεί η χρήση της σφραγίδας από τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα έπρεπε να μας είχατε απαντήσει, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις, είτε αρνητικά, είτε θετικά. Δεν το πράξατε όμως, γι' αυτό το λόγο επανερχόμαστε με το έγγραφο αυτό, στη διατύπωση του ιδίου αιτήματος. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει πάλι απάντηση θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας".


Η νέα επιστολή εστάλη στις 31 Ιανουαρίου 2018 και περιγράφει το αίτημα προέδρων τοπικών συμβουλίων των οικισμών Πάσσου, Φιλύρας, Δρύμης, Στροφής, Καλλυντηρίου, Άγρας, Δροσιάς, Βραγιάς, Άνω Δροσίνης, Αγιοχωρίου, Νέδας, Νεύρων, Λαμπρού και Πλαγιάς.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε