ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Η επίδειξη δικυκλιστή πάνω στην πλατεία κατέληξε σε επικίνδυνη πτώση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίκυκλα
Ατύχημα
Πλατεία Ειρήνης

Μηχανή μεγάλου κυβισμού έφυγε από τα χέρια του χειριστή του όταν αυτός μάρσαρε επιδεικτικά και σύρθηκε για περίπου 40 μέτρα πάνω στην πλατεία 


Ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά και πεζούς σύρθηκε η μηχανή με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ήταν 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής όταν ένας ανεγκέφαλος οδηγός μηχανής έβαλε μπρος τη μηχανή του, μάρσαρε επιδεικτικά αλλά δεν υπολόγισε την ολισθηρότητα, με συνέπεια η μηχανή να φύγει από τα χέρια του, αυτός να πέσει και το δίκυκλο να συρθεί για περίπου 40 μέτρα πάνω στην πλατεία ανάμεσα σε πεζούς. 


Το περιστατικό αυτό μας περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας που εκείνη την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Ειρήνης κάνοντας βόλτα με τα εγγόνια του και είδε τη μηχανή με τρόμο να περνάει από δίπλα τους. Ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά και πεζούς σύρθηκε η μηχανή με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, το οποίο απεφεύχθη καθαρά από τύχη. 


Και δυστυχώς δεν είναι το πρώτο που καταγγέλλεται στην εφημερίδα μας, υπό το φόβο ενός ατυχήματος με θύμα ένα μικρό παιδί, έναν ηλικιωμένο ή έναν οποιονδήποτε πεζό από τους εκατοντάδες που κινούνται καθημερινά στην κεντρικότερα πλατεία της πόλης. 
Εύλογο το ερώτημα του καταγγέλλοντος "τι δουλειά έχουν να ανεβαίνουν με τις μηχανές πάνω στην πλατεία;". Στο ερώτημά του μπορούμε να παραθέσουμε δεκάδες δημοσιεύματα του "Χ" με επιτόπια ρεπορτάζ στην πλατεία για την κίνηση σε αυτήν οχημάτων ή καταγγελίες δημοτών για την κατάσταση αυτή. 


Πλατεία για πεζούς ή για οχήματα, επαναφέρουμε το ερώτημα του 2015 όταν φιλοξενούσαμε σε ρεπορτάζ, το παράπονο μιας μητέρας που κινούμενη με καρότσι πάνω στην πλατεία αντιμετώπισε τις επίμονες κόρνες οδηγού που βιαζόταν να περάσει. Και όλα αυτά πάνω σε πεζόδρομο...


Η πινακίδα που ορίζει ότι η πλατεία είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται η διέλευση ή η στάθμευση, με εξαίρεση οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων τις ώρες 7 – 10 π.μ. και 3-5 μ.μ. υπάρχει σε ευκρινές σημείο, αλλά το περιεχόμενό της παραβιάζεται καθημερινά.
Αρμόδιο για τη βεβαίωση παραβάσεων στην πλατεία είναι το Τμήμα Τροχαίας, ενώ για να μπει σήμανση και περιορισμοί όπως κολωνάκια κτλ είναι ο Δήμος.


Η καταγγελία του τελευταίου περιστατικού με την πτώση του αναβάτη από την μηχανή του, επαναφέρει επιτακτικότερη την ανάγκη προστασίας των πεζών που κινούνται πάνω στην πλατεία Ειρήνης με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα