ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΔΙΟΔΙΩΝ

Διόδια και στο Αρδάνιο Έβρου των 11 νεκρών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
διόδια
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
ΠΕΔ ΑΜ-Θ

10 νέα  διόδια στην Εγνατία Οδό εντός του 2017, σχεδιασμός για 38 στο σύνολο Αλεξανδρούπολη-Ηγουμενίτσα, με 14 μετωπικούς σταθμούς!

Διονύσης Βοργιάς

Κάθε τριάντα λεπτά θα ανοίγουμε το παράθυρο να πληρώνουμε διόδια, προκειμένου να αεριστεί το αυτοκίνητο και να ...αδειάσει το πορτοφόλι. Παρά τις διαμαρτυρίες σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα πίσω στον σχεδιασμό νέων σταθμών διοδίων.


Και, για να ακριβολογούμε, αναφερόμαστε σε δέκα νέους σταθμούς διοδίων που θα έχουν παραδοθεί μέχρι και το τέλος του 2017. Και κάπως έτσι, η Εγνατία Οδός, ο δρόμος που κατασκευάστηκε προκειμένου να άρει την απομόνωση των περιοχών της βορείου Ελλάδος, να δώσει εμπορική ώθηση στην Ελλάδα και να προάγει το διακρατικό εμπόδιο και τον τουρισμό, "μεταμορφώνεται" απότομα σε ένα δίκτυο για λίγους που συντελεί στην απομόνωση.

Όπως ανακοινώθηκε, νέο σταθμό διοδίων στην περιοχή μας, εκτός από Μέστη, Καβάλα, θα έχουμε και στο Αρδάνιο, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα σύνορα με την Τουρκία. "Την ώρα που δηλώνουμε την αντίστασή μας, παραμονές, έρχονται και δηλώνουν ότι θα κατασκευαστούν διόδια και στο Αρδάνιο! Εκεί όπου έχουμε θρηνήσει 11 νεκρούς, 45 σοβαρά τραυματίες και δεκάδες τραυματίες και σφοδρές υλικές ζημιές. Αυτά τα διόδια θα πρέπει να λέγονται μνημείο πεσόντων. Εκεί όπου έχουν χαθεί δικοί μας άνθρωποι", αναφέρει κατηγορηματικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.


ΤΑ 10 ΔΙΟΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017
Οι ημερομηνίες παράδοσης των έργων κατασκευής σταθμών διοδίων έχουν ως εξής:


• Στις 31 Αυγούστου οι μετωπικοί σταθμοί Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων).


• Στις 10η Οκτωβρίου οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).


• Για τους μετωπικούς σταθμούς Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδάνιου (648ο χλμ.) και όλους τους πλευρικούς σταθμούς στην 1η Νοεμβρίου.


Με τους νέους σταθμούς, λοιπόν, ο "χάρτης" των διοδίων στην Εγνατία Οδό θα περιλαμβάνει 14 μετωπικά και 19 πλευρικά διόδια στον "κυρίως" οδικό άξονα Αλεξανδρούπολη-Ηγουμενίτσα. 


Ο πολλαπλασιασμός 14 επί 2,4 ευρώ, μας δίνει ως αποτέλεσμα τα 33,6 ευρώ. Ελλάς, Ελλήνων ...διοδίων!
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν