ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Υποδέχθηκαν "τον ηγέτη τους" στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Κομοτηνής

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Ερντογάν
Ταγίπ Ερντογάν
Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής
Επίσκεψη

Ρ. Τ. Ερντογάν: "Μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση"

Ο περισσότερος κόσμος που καταγράφηκε στις επισκέψεις του Ερντογάν στην Κομοτηνή, ήταν στο σχολείο

Διονύσης Βοργιάς

Διθυραμβική υποδοχή περίμενε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο Κομοτηνής, το οποίο και επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου. Εκεί τον περίμενε ένα πλήθος μαθητών και πολιτών, άνω των χιλίων ατόμων στο σύνολό τους. Στο σημείο καταγράψαμε και τη μεγαλύτερη προσέλευση σε σχέση με τις άλλες δύο επίσημες συναντήσεις του κου Ερντογάν, δηλαδή σε Κιρμαχαλέ και "Χρήστος κι Εύη".


Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάπ υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Μουστάφα, Ιλχάν Αχμέτ και ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, μεταξύ πολλών άλλων πολιτικών και γνωστών προσωπικοτήτων της μειονότητας.


Παρά την έκδηλη ταλαιπωρία, μιας που το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον χώρο από τις 12:00, όταν ο Τούρκος πρόεδρος εισήλθε στον χώρο σχεδόν δύο ώρες αργότερα, όλοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του. "Ηγέτη μας, ηγέτη μας - Θα πεθαίναμε για σένα", ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από μικρή μερίδα με τον Ερντογάν να χαιρετάει το πλήθος. 


Εκτός από συνθήματα, τον Ερντογάν περίμεναν και άνθη, τα οποία του προσέφεραν συμβολικά κοπέλες, ντυμένες με παραδοσιακές στολές. 


Φυσικά, και στο σχολείο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια: Ο κος Ερντογάν μπήκε από την πίσω πόρτα, οι επίσημοι μπήκαν από την κεντρική είσοδο, ενώ ο κόσμος έμπαινε από την παράπλευρη είσοδο οχημάτων - αφότου πρώτα περνούσε τον ενδελεχή έλεγχο αστυνομικών. 


Ελικόπτερα αλλά και ...ελεύθεροι σκοπευτές στην οροφή του σχολείου, συνέθεταν έναν "κλοιό" ασφαλείας, βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία.


ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Πολύ σύντομη αλλά και ολίγον "αιχμηρή" ήταν η ομιλία του Τούρκου προέδρου, στον αύλειο χώρο του σχολείου. Σε αυτή χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως "γέφυρα μεταξύ δύο γειτονικών εθνών" και είπε προς το ακροατήριό του ότι "μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει".


"Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν", ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου του. Απευθυνόμενος στο ευρύ πλήθος, δεν θέλησε να προκαλέσει: "Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της", ήταν το σχόλιό του.


Καταληκτικά, ευχήθηκε να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως "η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς