ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε 7μηνη φυλάκιση ο ψευτομουφτής Ξάνθης και ένας ιμάμης

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Μουφτεία
Ψευτομουφτήδες
Δικαιοσύνη

Για αντιποίηση αρχής και επειδή δεν επέτρεψε να ασκήσει τα καθήκοντα του ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης στην κηδεία που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο χωριό Γλαύκη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού

Επτάμηνη φυλάκιση ήταν η ποινή που ανακοίνωσε χθες το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και τον ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου. Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη με μεταφερόμενους με δωρεάν λεωφορεία οπαδούς τους ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ  πραγματοποιήθηκε η δίκη, μετά από ομόφωνο βούλευμα του Αρείου Πάγου που τους έστειλε κατηγορούμενους για τα περιστατικά στην κηδεία του στρατιώτη της Γλαύκης. Είναι η δεύτερη φορά που η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα των δικαστηρίων, διότι η πρώτη εκδίκαση είχε αναβληθεί μετά από αίτημα των κατηγορουμένων.


Ο Αχμέτ Μετέ που ισχυρίζεται ότι είναι ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, καταδικάστηκε σε 7μηνη ποινή φυλάκισης για αντιποίηση αρχής επειδή ο ίδιος δεν επέτρεψε να ασκήσει τα καθήκοντα του ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης στην κηδεία που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο χωριό Γλαύκη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού. Στην ίδια δίκη Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε και ο ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου σε 7μηνη φυλάκιση επειδή παραβίασε τους νόμους.


Μετά τη δίκη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Ξάνθης, οι Μετέ και Αζίζογλου άσκησαν έφεση στην απόφαση για την 7μηνη φυλάκιση που τους επέβαλε το δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού