ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Η Σαρία στη Θράκη

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Σαρία
Μουσταφά Μεμέτ

Γράφει ο Μεμέτ Μουσταφά πρόεδρος Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας 
 

Το ισλάμ είναι ένας τρόπος ζωής που κατευθύνει τους πιστούς σε όλοι την διάρκεια της ζωής τους από το Α έως το Ω. Έτσι και εμείς  οι μουσουλμάνοι της Θράκης εδώ και έναν αιώνα ζούμε την πίστη μας όπως το πιστεύουμε. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ούτε καν να αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει το παραμικρό εμπόδιο στην άσκηση των θρησκευτικών μας καθηκόντων και στην έκφραση της πίστης μας. 


Έχουμε όλες τις ανέσεις και την ευχέρεια να μαθαίνουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και τις λατρευτικές μας υποχρεώσεις σύμφωνα με την πίστη μας, στα σχολεία στα τεμένη  με οποία τρόπο επιθυμούμε από τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάθε κοινότητας. 


Αυτό διαπιστώνεται και στην καθημερινότητα μας βλέποντας τους πιστούς να πηγαίνουν πολλές φορές την ίδια ημέρα στα  τζαμιά, ενώ απόλυτη ελευθερία υπάρχει σε σχέση με την ενδυμασία των γυναικών και την τέλεση θρησκευτικών εορτών και γάμων.


Από την άλλη χριστιανοί και μουσουλμάνοι αποτελούμε  ένα πρότυπο συνύπαρξης για όλη την Ευρώπη και απολαμβάνουμε την ζωή με  ευτυχία με ειρήνη και με όλες εκείνες τις ανέσεις και τις ελευθερίες που αρμόζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως είναι η ελληνική.
Τώρα τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι φορείς μουσουλμάνοι και μη, να δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από αυτή την ωραία εικόνα που παρατηρείται στην Θράκη ως κατάκτηση των ίδιων των κατοίκων της, και βρήκαν ευκαιρία να βάλουν στο στόμα τους την λέξη σαρία θέλοντας να την δαιμονοποιήσουν για όλα όσα στραβά βρίσκονται στο δικό τους και μόνο μυαλό. Θέλουν να παρουσιάσουν ότι η σαρία είναι η αιτία για όλα τα προβλήματα της μειονότητας και μειώνοντας την σημασία και την αξία της, αγωνίζονται να την ξεριζώσουν από την συνείδηση των απλών μουσουλμάνων πολιτών της Θράκης. 


Όταν καλούνται να εξηγήσουν τι σημαίνει η σαρία για τους Έλληνες μουσουλμάνους αρχίζουν τις ηθελημένες και αθέλητες παρερμηνείες επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κούφιες και προσβλητικές λέξεις θέλοντας να καταδείξουν ότι η σαρία είναι αιτία οπισθοδρόμησης και δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή κοινωνία .


Τα έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα τους μοιάζουν να έπεισαν δυστυχώς και την Ελληνική πολιτεία.


Αυτό το διαπιστώνουμε από τις συζητήσεις που γίνονται στην Ελληνική βουλή όπου ακούμε διάφορες αστειότητες και υπερβολές όπως
α) ότι δήθεν παντρεύονται μικρά παιδάκια,
β) ότι αδικούνται οι γυναίκες,
γ) ότι  καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα,
δ)  ότι δήθεν η σαρία δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο ούτε στο γείτονα χώρα.
Όλα αυτά είναι μια τεράστια παραπλάνηση και μια επικίνδυνη παραπληροφόρηση.
Όταν λέμε σαρία εννοούμε ιεροί  νόμοι αλλά σκοπίμως δεν μας διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούμε. 
Γιατί όταν λέμε ισλαμική σαρία τότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εννοούμε αυτή την ίδια την πίστη  των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης που έχει να κάνει: 
α) με την ρητή υποχρέωση ημών των  πιστών να είμαστε νομοταγείς και υπάκουοι πολίτες,
β) με την ρητή απαγόρευση να παντρεύονται μικρά παιδιά,
γ) με την ρητή απαγόρευση οποιαδήποτε  άδικης πράξης όχι  μόνο σε ανθρώπους αλλά και στα ζώα,
δ) με την προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αδιακρίτως σε όλους τους ανθρώπους είτε είναι πιστοί, είτε  άπιστοι, είτε αλλόθρησκοι, είτε πλούσιοι, είτε φτωχοί, λευκοί, έγχρωμοι, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του Θεού, 
ε) με το πραγματικό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι στον κόσμο ζούνε δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι που θέλουν να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένοι με όλους τους αδελφούς που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες χωρίς βία, χωρίς φανατισμό, χωρίς ακρότητες,
στ) Η θρησκεία μας αποτελεί γέφυρα φιλίας και αδελφοσύνης με την γείτονα χώρα και πρέπει η ελληνική Βουλή να αντιληφθεί τις προοπτικές και να πάρει ιστορικές αποφάσεις χωρίς να έχει την ανάγκη να μιμηθεί άλλους που δεν αντιλαμβάνονται το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας. 


Τις πραγματικές προθέσεις μας και τα πιστεύω μας μπορούμε να τα αποδείξουμε και να τα διευκρινίσουμε σε όποιον θέλει και όσες φορές θέλει αρκεί να το επιθυμεί πραγματικά. 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  πατρίδα μας την Ελλάδα γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια σεβάστηκε και διαφύλαξε την πίστη μας χωρίς την παραμικρή παρέμβαση και γι' αυτό επιθυμούμε να συνεχίσει να μας σέβεται και να διαφυλάττει  την πίστη μας με τον ίδιο τρόπο και στα επόμενα χρόνια. 


Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το να σεβαστεί την επιθυμία να συνεχίσουμε να ασκούμε τα λατρευτικά μας καθήκοντα και να απολαμβάνουμε την πίστη μας όπως το κάναμε μέχρι σήμερα, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς αφορισμούς, χωρίς να καταπατάται η σαρία στην οποία πιστεύουμε και χωρίς να στερείται η δυνατότητα του Μουφτή μας να απονείμει το δίκαιο σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα των παραδόσεων μας, όπως αυτό ισχύει και σε άλλες προηγμένες και ευρωπαϊκές χώρες. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς