ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

"Φεστιβάλ Νεολαίας" με τη σφραγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Φεστιβάλ Νεολαίας
Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 στην πλατεία Ειρήνης


Με 2.100 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τη διοργάνωση

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Φεστιβάλ Νεολαίας" με τη σφραγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κομοτηνή. Η 19η Αυγούστου έχει οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής και το αίτημα χρηματοδότησης της εκδήλωσης απασχόλησε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ.


Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το προφίλ του διοργανωτή συλλόγου ως εξής: Το Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ιδρύθηκε το 1982 με έδρα τη Κομοτηνή, με βασικό σκοπό την αξιοποίηση των πνευματικών δυνατοτήτων του επιστημονικού δυναμικού της μειονότητας, τη διατήρηση, διαφύλαξη, προβολή των λαϊκών παραδόσεων και εθίμων αυτής, παράλληλα με τη συμβολή στην εν γένει πνευματική και κοινωνική πρόοδο της μειονότητας. Αποτελείται από απόφοιτους Ανωτάτων Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημιακών Σχολών, οι οποίοι ανήκουν στη Μειονότητα της Θράκης και απαριθμεί σήμερα περί τα 1.000 περίπου άτομα. Εντός του συλλόγου λειτουργεί τμήμα γυναικών, όμιλος φοιτητών, συγκρότημα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών καθώς και καλλιτεχνικό τμήμα. Η υλοποίηση των σκοπών του δύναται μέσα από τη συνδιοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων. 


Όσο για την εκδήλωση για την οποία αιτείται της συνδιοργάνωσης με Περιφέρεια και ειδικότερα την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, φέρει τον τίτλο ‘’Φεστιβάλ Νεολαίας’’.


Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα, με την εισήγηση που παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή "είναι η ανάπτυξη και η σύσφιξη των πνευματικών, μορφωτικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών του και της μειονότητας. Επίσης η προάσπιση και καλλιέργεια των ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πολιτιστική καλλιέργεια των νέων, η δημιουργία γέφυρας φιλίας μεταξύ τους, ο εθελοντισμός, η ένταξή τους στην κοινωνική ζωή, η προβολή της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής, καθώς και η δημιουργία δεσμών παράλληλα με τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω των εκδηλώσεων ευρείας απήχησης.


Στόχος είναι η προσέλκυση νέων από όλη τη Θράκη σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα με μηνύματα ειρήνης, συνύπαρξης και φιλίας μεταξύ των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, συγχρόνως με την καλλιέργεια και προαγωγή των πολιτιστικών αξιών της περιοχής μας, η τόνωση της πολιτιστικής ζωής, καθώς και η οικονομική τόνωση της τοπικής αγοράς μέσω των επισκεπτών από όλη τη Θράκη. Αυτό επιτυγχάνετε μέσω των ανοικτών εκδηλώσεων που ταυτόχρονα τέρπουν και ψυχαγωγούν τον κόσμο και συμβάλλουν στην διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των ανθρώπινων σχέσεων και της επικοινωνίας".


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 στη Πλατεία Ειρήνης στη Κομοτηνή. Προγραμματίζονται τα εξής: Μουσικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν πρόγραμμα ποικίλων ειδών μουσικής, παραστάσεις παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων, έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες επισήμων φορέων και τέλος τιμητική εκδήλωση και βράβευση σε πρόσωπα και φορείς που έχουν προσφέρει και προσφέρουν σε καίριους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας.


Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε χρηματοδότηση  2.100 ευρώ, συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια αρχή με το Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο "Φεστιβάλ Νεολαίας". 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.