ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Εφτά φορές κατέθεσε στην Αστυνομία ο ψευτομουφτής Κομοτηνής

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Μουφτεία
Ψευτομουφτήδες

Η τελευταία έγινε στις 9 Νοεμβρίου με την κατηγορία για αντιποίηση αρχής 
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Για έβδομη φορά από τις αρχές του 2017 μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής για να δώσει κατάθεση ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Η τελευταία έγινε στις 9 Νοεμβρίου με την κατηγορία για αντιποίηση αρχής. Η υπόθεση ανάγεται χρονικά το 2016 όταν ο ψευτομουφτής πήγε στα Κόμαρα της Αλεξανδρούπολης για τη προσευχή της Παρασκευής. Με εντολή εισαγγελέα κλήθηκε για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής ο ψευτομουφτής, ο ιμάμης Αχμέτ Αρίφ και ο οδηγός του Τζεμίλ Σερίφ.  Ο ψευτομουφτής της Κομοτηνής, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας φοράς, έχει καταθέσει επτά φορές στην Κρατική Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, με εισαγγελική εντολή, από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα.


Υπενθυμίζουμε ότι ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε την περασμένη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και τον ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι Μετέ και Αζίζογλου κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης ύστερα από τα γνωστά γεγονότα της Γλαύκης, στις 14 Ιουλίου 2016, στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του, ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Τότε ο ψευτομουφτής της περιοχής που πήγε στην κηδεία, θέλοντας να διώξει το νόμιμο μουφτή Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου, προκάλεσε για αρκετή ώρα ένταση, ενώ σε βίντεο που έκανε το γύρω του διαδικτύου φαινόταν η έντονη λογομαχία που είχαν οι δύο άντρες. Παρών στο περιστατικό ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. 


Tην ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας, για να επιβάλει τελικά το δικαστήριο και στους δύο κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση επτά μηνών με αναστολή. Οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.


ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εις βάρος του Αχμέτ Μετέ εκκρεμεί μία ακόμη δίκη για τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε τον Αύγουστο του 2014 με τις οποίες φέρεται να δικαίωνε τον Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.