ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ "ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ" Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Άλλα συμφώνησαν Αμανατίδης - Ερντογάν, άλλα έγιναν;

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Γιάννης Αμανατίδης
Ταγίπ Ερντογάν
Επίσκεψη

Κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν ότι υπήρξε διπλωματικό επεισόδιο - στο σημείο ο "Χρόνος" κατέγραψε τις εξελίξεις

Διονύσης Βοργιάς

Μικρό διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται να συνέβη στην είσοδο του μειονοτικού γυμνασίου - λυκείου που επισκέφθηκε ο Ερντογάν χθες. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο "Χρόνος", ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει, και τότε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης φαίνεται να κατέθεσε το σχόλιο πως "άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε".

Ο Ερντογάν έκανε παράκληση ώστε να μιλήσει και στη συνέχεια ακολούθησαν διαβουλεύσεις. Τελικώς, ο Τούρκος πρόεδρος εκφώνησε την ομιλία του αφού τον προλόγισε ο κος Αμανατίδης.

Η εικόνα που υπήρξε εν προκειμένω, ήταν πως ο κος Ερντογάν, ύστερα από την συνειδητοποίηση ότι ...λείπει το μικρόφωνο, ζήτησε να του το φέρουν.

Ο κος Αμανατίδης φαίνεται να αποδέχθηκε τελικώς μία σύντομη κι όχι προκλητική τοποθέτηση Ερντογάν, καθώς όμως πρώτα τηρήθηκε η προϋπόθεση που έθεσε ο ίδιος στο σημείο: Να πάρει το λόγο πρώτος.

Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη διέψευσαν άμεσα ότι επρόκειτο για διπλωματικό επεισόδιο, θέλοντας να είναι κατευναστικά και να μην δυναμιτίσουν το κλίμα. "Πηγές" του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνισαν ότι όλα πήγαν "βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος" και πως δεν υπήρχαν προβλήματα στη συνεννόηση. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ