ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Υπολογιστές και βιντεοπροβολείς σε σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπολογιστές
βιντεοπροβολείς
Σχολείο

Παραδόθηκαν σε σχολεία του Έβρου και της Ξάνθης 

Επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, καθώς και βιντεοπροβολείς έχουν στη διάθεσή τους εδώ και λίγες ημέρες τα παιδιά που φοιτούν σε δεκάδες σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων της Μακεδονίας και της Θράκης. Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω του έργου "Ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής σε σχολικές μονάδες της Μακεδονίας και Θράκης», που σχεδίασε και υλοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης. Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προωθήθηκε προς υλοποίηση από την απελθούσα υφυπουργό Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η επιλογή των σχολείων έγινε με κριτήριο τα αιτήματα που είχε δεχτεί από σχολικές μονάδες, καθώς και αίτημα από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων σχολικών μονάδων.  "Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών υλικών που παραδίδονται, δεν ανταποκρίνεται απολύτως στις υπάρχουσες σχολικές ανάγκες, ωστόσο θεωρούμε ότι είναι μια ουσιαστική συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία που αποτελεί για μας κύρια προτεραιότητα, προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών" τονίζει η υφυπουργός Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε επιστολή που συνοδεύει την αποστολή και παράδοση των υπολογιστών και των βιντεοπροβολέων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσω μεταφορικής έχουν γίνει παραδόσεις και παραδίδονται στα εξής σχολεία: 

 

  1. Δημοτικό Σχολείο Μεταξάδων: 1 επιτραπέζιος υπολογιστής, 1 φορητός υπολογιστής
  2. Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου: 1 επιτραπέζιος υπολογιστής,  3 φορητοί υπολογιστές, 1 βιντεοπροβολέας
  3. 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης: 2 φορητοί υπολογιστές, 1 βιντεοπροβολέας
  4. Γυμνάσιο Λύκειο Σταυρούπολης: 3 φορητοί υπολογιστές, 1 βιντεοπροβολέας

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι