ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ

Βοηθήστε να χειρουργηθεί άμεσα ο 5χρονος Άγγελος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παιδιά
sos
Βοήθεια
Ασθενείς

Η μητέρα του απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να συνδράμει για να χειρουργηθεί ο μικρός της γιος στον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης

Ένα παιδί από την Κομοτηνή έχει την ανάγκη μας. Είναι ο 5χρονος Άγγελος το μικρότερο από τρία αδέρφια, παιδί μιας μητέρας που μεγαλώνει μόνη της τα τρία της παιδιά, χωρίς τη βοήθεια του συζύγου της.

Ο 5χρονος Άγγελος βρέθηκε να έχει όγκο στον εγκέφαλο και μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως καλοήθης, όμως η εξέλιξη του είναι απρόβλεπτη και ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού.

Γι' αυτό και εξειδικευμένοι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να χειρουργηθεί. Το ραντεβού έχει ήδη προγραμματιστεί για την 17η Οκτωβρίου στον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η  χειρουργική επέμβαση και το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί είναι στα 2.500 ευρώ.


Η περιπέτεια του μικρού Άγγελου ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν χρειάστηκε να τον δει γιατροί εξαιτίας του αίματος και πύου που έτρεχε από το αυτί του. Μία ωτορινολαρυγγολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έκρινε ότι το παιδί πρέπει να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, μαγνητική και άλλες, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Η μητέρα του μικρού Άγγελου έμαθε για την ύπαρξη όγκου όταν πλέον ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, με τους θεράποντες ιατρούς να συστήνουν φαρμακευτική αγωγή και όσο το δυνατόν γρηγορότερα χειρουργείο.

Όταν ενημερώθηκε ότι το χειρουργείο του μικρού παιδιού δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο της περιοχής, απευθύνθηκε σε καθηγητή -ωτορινολαρυγγολόγο στην Θεσσαλονίκη. Σε συνεννόηση με εκείνον και αφού εξέτασε προσωπικά το παιδί, το χειρουργείο προγραμματίστηκε για την 17η Οκτωβρίου.


Ο μικρός Άγγελος ήδη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή που απομακρύνει τα υγρά τα οποία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από το αυτί του, προκειμένου να μπορεί να γίνει η χειρουργική επέμβαση. Η προοπτική να εμφανίσει το παιδί κάποια μηνιγγίτιδα ή ο όγκος αυτός να επηρεάσει τα νεύρα του προσώπου του, δεν αφήνει περιθώριο για την πραγματοποίηση του χειρουργείου αργότερα, όπως χαρακτηριστικά συνέστησαν οι γιατροί. Η προοπτική αυτή είναι που τρομάζει και την μητέρα, που αν και δεν έχει συγκεντρωμένα τα χρήματα που απαιτούνται, επιθυμεί το καλύτερο για την υγεία του παιδιού της.  Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη δαπανηθεί χρήματα για τις εξετάσεις  που προηγήθηκαν όλο αυτό το διάστημα όπως και την αγωγή. Η μητέρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και όταν χρειάζεται να απουσιάσει από την δουλειά της, το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. 


Γι' αυτό, λοιπόν, απευθύνει έκκληση μέσω του "Χ", προκειμένου να λάβει την όποια οικονομική βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς. Βέβαια πριν συνομιλήσουμε με την μητέρα του 5χρονου Άγγελου, συνομιλήσαμε με ευαισθητοποιημένους πολίτες που μπροστά στην ανάγκη παρότρυναν την μητέρα να απευθύνει δημόσια αυτήν την έκκληση.


Φιλοξενούμε στις σελίδες της εφημερίδας μας την έκκληση βοήθειας για τον μικρό Άγγελο και έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία της μητέρας του, που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να δημοσιοποιήσει. 


Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν για το μικρό Άγγελο, έχει ανοιχθεί Τραπεζικός Λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό 5226-018937-359 και IBAN GR4601722260005226018937359.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει