ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΜΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας στο Δήμο Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υγεία
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης
ΤΟΜΥ

Βρέθηκαν οι χώροι λειτουργίας των ΤΟΜΥ μετά από συνεργασία δημάρχου Κομοτηνής και διοικητή 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης


Γιώργος Πετρίδης: «Ως Δήμος συνδράμουμε όπου μπορούμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον κόσμο μας»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 60 περιοχές της χώρας, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, με στόχο την καθολική πρόσβαση του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας. Κάθε μονάδα, θα στελεχώνεται συνολικά από 10μελή διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας ενώ παράλληλα θα δικτυώνονται με μονάδες Ψυχικής Υγείας και μονάδες καταπολέμησης των εξαρτήσεων. Απώτερος στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες δομές Υγείας, που βρίσκονται στη γειτονιά τους.

Οι μονάδες αυτές, σε στενή συνεργασία με υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, θα τονώσουν την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, θα καλλιεργήσουν το αίσθημα εγγύτητας τους στο Σύστημα Υγείας ενώ μεσομακροπρόθεσμα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της φροντίδας και στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. 


Στο Δήμο Κομοτηνής προβλέπεται η λειτουργία τριών Τοπικών Μονάδων Υγείας. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης που είχε με τον διοικητή της 4η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη. «Θα έχουμε καλά νέα τις επόμενες ημέρες για τους πολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μιλώντας για έναν σχεδιασμό χρόνων. «Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται ότι τουλάχιστον για την Κομοτηνή σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο σχεδιασμός αφορά την πρωτοβάθμια υγεία, δεν ακουμπάει κανένας το νοσοκομείο μας, είναι πρωτοβάθμιες αποκεντρωμένες δομές υγείας που θα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, κυρίως όμως αυτούς που έχουν οικονομική ανάγκη και ανάγκη υγείας. Αυτήν την περίοδο είμαστε στην διαδικασία επιλογής των χώρων.

Θα γίνουν τρεις δομές υγείας και έχουμε βρει τρεις χώρους που έχουν πολύ καλή διασπορά και είμαστε στη φάση να τους δούμε λειτουργικά, αρχιτεκτονικά, ώστε οι χώροι αυτοί να διαμορφωθούν έτσι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. Μιλάμε συνολικά για την παρουσία τριών δομών υγείας, οι οποίες θα λειτουργούν σε δυο βάρδιες σε δεκαεξάωρη βάση, πρωί και απόγευμα, σε τρία σημεία της πόλης μας», μας πληροφορεί ο κος Πετρίδης, εκφράζοντας την ευχή «ο σχεδιασμός αυτός να πάρει σάρκα και οστά και να μη μείνουμε στο σχεδιασμό. 


Εμείς από τη μεριά μας ως Δήμος συνδράμουμε όπου μπορούμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον κόσμο μας».
Όσον αφορά στην Αλεξανδρούπολη, όπως έκανε ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, προβλέπεται η σύσταση 3 Τοπικών Μονάδων Υγείας με τους χώρους προς το παρόν να αναζητούνται.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν