ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΟΝ "Χ" Ο ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

Θύμα επίθεσης σκύλων 76χρονος μέσα στην κεντρική πλατεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
επιθέσεις αδέσποτων
Αδέσποτα

Μετέβη στο φαρμακείο για αγωγή, τον έστειλαν απευθείας νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

Την προηγούμενη μέρα ένας ηλικιωμένος φίλος του δέχτηκε επίθεση από σκυλιά στην Ηροδότου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επίθεση σκύλων μέσα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής δέχτηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 76χρονος Αργύρης Μπαξεβάνης συνηθίζει να πηγαίνει για βόλτα στην πλατεία Ειρήνης. Όμως χθες ένα σκυλί τον ακολούθησε, χωρίς ο ίδιος αρχικά να το αντιληφθεί. Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν γύρω του και άλλα σκυλιά και πριν προλάβει να αντιδράσει το ένα σκυλί τον δάγκωσε στο πίσω μέρος του ποδιού.

Ο ηλικιωμένος με τις φωνές του κατάφερε να απομακρύνει τα ζώα, όμως το κακό είχε ήδη γίνει. Αμέσως μετέβη στο κοντινότερο φαρμακείο για αγωγή, από όπου του συνέστησαν να μεταβεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Αυτό και έπραξε ο ηλικιωμένος όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες με αντιτετανικό ορό και αντιβίωση. 


Με τρόμαξε παρά πολύ αυτό που συνέβη, λέει ο ίδιος στον "Χ", αναφέροντας ότι και στο παρελθόν δέχτηκε επίθεση από σκυλιά αλλά τότε δεν τον είχαν δαγκώσει και δεν χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Λόγω της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων στην πόλη και της επίθεσης που είχε δεχτεί παλιότερα ο κος Αργύρης συνήθιζε να τροποποιεί το δρομολόγιο του και να περπατάει σε δρόμους όπου δεν υπήρχαν αγέλες αδέσποτων. Πάω από παρακαμπτήριους δρόμους, γιατί δεν ξέρω τι θα συναντήσω, μας λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει ότι θέλει έτσι να αποφύγει τα σκυλιά. 


Την προηγούμενη μέρα ένας ηλικιωμένος φίλος του δέχτηκε επίθεση από σκυλιά στην οδό Ηροδότου. Δεν μπόρεσα να τα διώξω εύκολα, καλά που δεν μου έσκισαν το παντελόνι, του είπε ο φίλος του, περιγράφοντας τη δική του περιπέτεια. 


Ο κος Μπαξεβάνης ζητάει τη λήψη μέτρων εκ μέρους του Δήμου ώστε να περιοριστεί ο πληθυσμός των αδέσποτων στην πόλη, ώστε να αποφεύγονται επιθέσεις προς τους πολίτες. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ