ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Συνταξιούχος ιατρός καλείται να πληρώσει προκαταβολή φόρου για κλειστό ιατρείο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φορολογία
Προκαταβολή φόρου
Ιατρείο

Ο 72χρονος υπέβαλλε αίτημα συνταξιοδότησης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016
 

Πρωτογενές πλεόνασμα με κάθε τρόπο θέλει να επιτύχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και γι' αυτό ίσως να φορολογήσει και τον ...αέρα που αναπνέουμε. Και μπορεί η φράση αυτή να χαρακτηρίζεται υπερβολική, όμως εξίσου υπερβολική μας φαίνεται η ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών να ζητάει προκαταβολή φόρου από ελεύθερους επαγγελματίες που πλέον δεν ασκούν το επάγγελμά τους. Κι όμως αυτό συμβαίνει στην περίπτωσή ενός συμπολίτη μας, γιατρού από την Κομοτηνή, ο οποίος καλείται να πληρώσει προκαταβολή φόρου για κλειστό ιατρείο!


Τα παράλογα του φορολογικού μας συστήματος διαπίστωσε ο 72χρονος συμπολίτης μας καταθέτοντας φέτος την φορολογική του δήλωση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν καλείται να πληρώσει προκαταβολή φόρου για το έτος 2017 για επάγγελμα που δεν ασκεί πλέον, ουσιαστικά για ένα κλειστό ιατρείο. Από τον Δεκέμβριο του 2016 κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης, ενώ τον ίδιο μήνα έκλεισε οριστικά το ιατρείο του. Ο συμπολίτης μας όχι μόνο καλείται να πληρώσει προκαταβολή φόρου, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τη σύνταξή του και ούτε προβλέπεται αυτή να του καταβληθεί σύντομα. Επί 40 χρόνια πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές και ...τρομάζει στην ιδέα ότι θα λάβει σύνταξη της τάξης των 400 ευρώ!


Η περίπτωση του συνταξιούχου γιατρού δεν είναι η μοναδική στην περιοχή μας. Και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλλουν προκαταβολή φόρου για κλειστές επιχειρήσεις και υπηρεσίες που δεν παρέχουν πλέον. 


Ο 72χρονος συμπολίτης μας έχει φτάσει να αναρωτιέται τι θα γίνει το έτος 2018, θα ζητήσουν και τότε νέα προκαταβολή φόρου;
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο