ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2017 - 11:12
ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ

Συνάντηση των απλήρωτων συμβασιούχων με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμβασιούχοι
Ροδόπη
Αιχάν Καρά Γιουσούφ
Μουσταφά Μουσταφά
Τάκης Χαρίτου

Αντιπροσωπεία των συμβασιούχων εξέθεσε τα αιτήματά τους στους Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά

Πίεση προς κάθε πλευρά ασκούν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι καθαριότητας του νομού Ροδόπης, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αιτήματά που αφορούν καταρχήν στην πληρωμή τους και στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου, καθώς όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων χθες στην Κομοτηνής με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά. Η συνάντηση έγινε χθες το απόγευμα στο βουλευτικό γραφείο του Μουσταφά Μουσταφά, παρουσία του συναδέλφου του κου Καρά Γιουσούφ, του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Σταμάτη Σακελλίωνα και του μέλους του κόμματος Δημήτρη Χαρίτου. 


Να θυμίσουμε ότι οι συμβασιούχοι έχουν ήδη λάβει τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, το οποίο είχε εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα. Ακολούθησε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Μαρώνειας Σαπών κατά την συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου, με το οποίο το συμβούλιο αναγνωρίζει την πολύτιμη συνεισφορά τους αφού εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, κάτω από συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Το συμβούλιο στηρίζει τον δίκαιο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και θεωρεί ότι η υποχρέωση του κράτους να πληρώνει την εργασία που του παρέχεται αποτελεί απαίτηση και όχι διεκδίκηση. 


Για το λόγο αυτό καλεί κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός που υφίστανται και να γίνει  καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή πληρωμή τους μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους στο τέλος του 2017. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα