ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΤΣΗ

Στην Κομοτηνή τον επόμενο μήνα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κώστας Πουλάκης
Ελένη Λαφτσή
ΣΥΡΙΖΑ
Ροδόπη

Σύμφωνα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB ενθαρρυντικά είναι τα νέα για το θέμα των παιδικών χαρών

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη στην Αλεξανδρούπολη είχε η Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΗτικής Ανατροπής. Σύμφωνα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB ενθαρρυντικά είναι τα νέα για το θέμα των παιδικών χαρών. «Υπήρξε διάθεση για εξεύρεση άμεσης λύσης!» σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι ο Κώστας Πουλάκης τον Ιούνιο θα επισκεφτεί την Κομοτηνή με πρωτοβουλία της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής με στόχο την ενημέρωση για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και όχι μόνο, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.


Στην Αλεξανδρούπολη, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ έκανε ανοιχτή ομιλία στην οποία παρουσίασε τον νέο Καλλικράτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση και στον οποίο περιλαμβάνεται η αλλαγή του τρόπου εκλογής των αυτοδιοικητικών. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός στο οποίο αντιτίθεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Μεταφέροντας αυτή τη θέση της ΚΕΔΕ στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης πυροδότησε το κλίμα και ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την απλή αναλογική ως δούρειο ίππο για να ελέγξει και την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού οι περισσότεροι δήμαρχοι πρόσκεινται σε άλλα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ. 


Είπε ακόμη ότι η απλή αναλογική θα επιφέρει σύγχυση και ακυβερνησία στους δήμους, αφού με αυτό το σύστημα μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα όπου ο πλειοψηφών (αριθμητικά) δήμαρχος να μην έχει τελικά την πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένα στοιχεία. Είπε πως με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2014, αν αυτές είχαν γίνει με απλή αναλογική μόνο οι 6 από τους 22 δήμους θα είχαν δήμαρχο με πλειοψηφία αριθμητική και εδρών.


Η απάντηση που πήρε πάντως από τον κο Πουλάκη ήταν ότι το νέο αυτό σύστημα καλλιεργεί τον πολιτικό διάλογο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ με τη στάση και τα λεγόμενά του ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αποσύρει την πρότασή της για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος στους ΟΤΑ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.