ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ

Στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης 27 παιδιά από το Δροσερό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δροσερό
Δημόσια Δημοτικά Σχολεία
Ξάνθη
ενσωμάτωση
Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης

Το μήνυμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης "Η Ελπίδα"

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα», με μεγάλη χαρά ανακοίνωσε ότι, ύστερα από 12 χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και δραστηριότητάς του, πολλές φορές κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και «αχάριστες» συνθήκες,  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης αποφάσισε να δρομολογήσει την άμεση εγγραφή μικρού αριθμού μαθητών του οικισμού στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης. Επί χρόνια τώρα ο σύλλογος δεν σταμάτησε να αναφέρεται στην παράλογη και άδικη εικόνα της ύπαρξης ενός ουσιαστικά, σχολείου για 2.500 μαθητές του οικισμού, έναντι δεκαέξι σχολείων για  αντίστοιχο περίπου αριθμό μαθητών στην πόλη της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Σουλεϊμάν Σαμπιχά "η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια από τις θετικότερες  εξελίξεις στα πράγματα του οικισμού μας. Αποτελεί επίσης, το ουσιαστικότερο μήνυμα αποδοχής και ανεκτικότητας και μια σημαντικότατη θετική χειρονομία των αρχών και των κατοίκων της πόλης προς τους κατοίκους του διπλανού  οικισμού. Θα ακολουθήσουν, ελπίζουμε, και άλλες εξελίξεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την  ανεμπόδιστη  ένταξη του οικισμού  μας στην καθημερινότητα της πόλης. Καταλαβαίνουμε ότι, σε σχέση με τις προσδοκίες μας, η παρούσα εξέλιξη αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα συγκριτικά με όσα, επί δεκαετίες περιμέναμε. Περιμένουμε, έτσι, και άλλα βήματα, ουσιαστικότερα  και σημαντικότερα, που θα μπορέσουν να αλλάξουν το τοπίο του Δροσερού. 

Με στόχο να έχουμε επιτέλους σύντομα  τους πρώτους φοιτητές στα πανεπιστήμια, τους πρώτους επιστήμονες από τα σπλάχνα των κατοίκων μας. Ελπίζουμε επίσης, τούτο να συμβάλει  στην αύξηση του τραγικά χαμηλού προσδόκιμου ζωής των, τη βελτίωση της υγείας των αλλά και στην μείωση της μαύρης εργασίας και της μετανάστευσης στις αγορές της παράνομης εργασίας  του εξωτερικού. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικές και δικαστικές αρχές της πόλης καθώς και τους φορείς του κεντρικού κράτους για την ευαισθησία και την προσπάθειά τους. Επόμενη προσπάθειά μας, η  πολεοδομική ένταξη στον αστικό ιστό της πόλης, η αποχέτευση, η βελτίωση του επιπέδου υγείας και ζωής. 

Ο Σύλλογος «Η Ελπίδα» θα  δίνει πάντα το παρόν στις διεργασίες για μια καλύτερη ζωή όλων και ιδιαίτερα για ένα πιο ανθρώπινο μέλλον για τους νέους και τις νέες μας που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute