ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τα νέα χειρουργεία του Σισμανογλείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σισμανόγλειο
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Χειρουργεία

Από τέλη Μαρτίου και μετά από τον απαραίτητο πλήρη καθαρισμό τους

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τα νέα χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής "Σισμανόγλειο". Οι πρώτες επεμβάσεις ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου και οι ιατροί εργάζονται έκτοτε σε αυτά. Θυμίζουμε ότι τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου '19, παρόντος του γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρβαρού. Μετά από ενάμιση περίπου μήνα και αφότου πρώτα βεβαιώθηκε ότι ο χώρος είναι πλήρως αποστειρωμένος, άρχισαν να γίνονται τα πρώτα χειρουργεία.

Θυμίζουμε ότι η ανακαίνιση των χειρουργικών αιθουσών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος MediciNET ΙΙ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικές συμμετοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020. Από το πρόγραμμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής χρηματοδοτήθηκε με 800.000 ευρώ και το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας με 600.000 ευρώ για να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Το κόστος της ανακαίνισης των χειρουργείων ανήλθε σε 600.000 ευρώ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν το φορολογητέο εισόδημα χρονών που δεν έχει δηλωθεί,  η τις ευρεσιτεχνίες  κάποιων  επαγγελματιών για να φοροδιαφεύγουν, η ΑΑΔΕ καλεί όπως πληροφορούμαστε, διάφορους  επαγ