ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Σε αργία υπάλληλος των ΕΛΤΑ Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛΤΑ
Δήμος Κομοτηνής
Εργασία
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έλαβε, σύμφωνα με τη καταδίκη, παράνομα συντάξεις ΟΓΑ και επίδομα πρόνοιας θανόντων


Στην περίπτωσή του ο κανονισμός των ΕΛΤΑ ενεργοποιήθηκε άμεσα και με βάση την ποινική του καταδίκη, τέθηκε σε αργία από την υπηρεσία του

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε αργία από την υπηρεσία του τέθηκε από 27 Ιουλίου 2017 υπάλληλος των ΕΛΤΑ Κομοτηνής. Πρόκειται για τον άνδρα που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάιο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.

Στην περίπτωση του ο κανονισμός των ΕΛΤΑ που αφορά στους υπαλλήλους του ενεργοποιήθηκε άμεσα και με βάση την ποινική του καταδίκη, τέθηκε σε αργία από την υπηρεσία του. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια το πειθαρχικό και φυσικά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αφού ο υπάλληλος έχει ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. 


Πρόκειται για υποθέσεις που ανάγονται χρονικά στο 2011, χρονική περίοδος για την οποία διενεργήθηκε εσωτερικός έλεγχος στην υπηρεσία, με τους επιθεωρητές να ανακαλύπτουν παράνομες ενέργειες. Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο βρέθηκε ως κατηγορούμενος τον περασμένο Μάιο ο επί 22 συναπτά έτη υπάλληλος. 


Η πρώτη περίπτωση αφορούσε υπεξαίρεση ποσού 1.087 ευρώ και ποσού 892,84 ευρώ. Πρόκειται για συντάξεις ΟΓΑ θανόντων τις οποίες, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έλαβε παράνομα.

Επίσης τον βάρυνε η κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, για διάστημα 1 έτους και 8 μηνών, λάμβανε παράνομα μηνιαίο επίδομα πρόνοιας που έμπαινε στο λογαριασμό δικαιούχου με το όνομα Ελευθερίας Φ.. 


Πρόκειται επίσης για πρόσωπο που είχε αποβιώσει και λάμβανε από την πρόνοια  330 ευρώ. Για το διάστημα των δύο ετών περίπου ο υπάλληλος έλαβε γύρω στα 5.500 ευρώ, εκ των οποίων επέστρεψε τα 3.925,20 ευρώ, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. 

Το ελαφρυντικό της επιστροφής των χρημάτων, όπως και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, δεν αναγνωρίστηκαν στον υπάλληλο. Το δικαστήριο του επέβαλε για την πρώτη υπόθεση 2 χρόνια φυλάκιση και 4 χρόνια αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και για την δεύτερη υπόθεση επίσης 2 έτη και 4 χρόνια αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Έχει ασκηθεί έφεση. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την