fbpx Σε 40 μέρες το ολοκληρωμένο πόρισμα για τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΗΦΝΙΔΗΣ

Σε 40 μέρες το ολοκληρωμένο πόρισμα για τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
πτώμα
Εξαφάνιση
Πετρωτά
Νίκος Κηφνίδης

Ξεκίνησε η μελέτη των μελών της άτυχης Βρετανίδας που «φαγώθηκε» από ζώα στα Πετρωτά 

 

Στο εργαστήρι του κου Κηφνίδη έχουν φτάσει –και μάλιστα σε άθλια κατάσταση- μέλη του σώματος της γυναίκας και τμήματα από τα εσωτερικά της όργανα

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τουλάχιστον σοκαριστική είναι η περιγραφή του ιατροδικαστή Νίκου Κηφνίδη, ο οποίος μίλησε στον «Χ», με δεδομένο ότι άρχισε η μελέτη των μελών του σώματος της άτυχης Βρετανίδας, που κατασπαράχθηκε από ζώα στην περιοχή των Πετρωτών στη Ροδόπη. 
Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο κος Κηφνίδης δεν αναφέρεται στο τελικό πόρισμα για το θάνατο της Σίλια Χόλινγκγουορθ, αλλά στα ευρήματα της πρώτης μελέτης – εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν τα μέλη της άτυχης γυναίκας. 


Είναι επίσης σημαντικό να καταστεί σαφές ότι στο εργαστήρι του κου Κηφνίδη έχουν φτάσει –και μάλιστα σε άθλια κατάσταση- μέλη του σώματος της γυναίκας και τμήματα από τα εσωτερικά της όργανα. 


«Για το πόρισμα ακόμη είναι νωρίς γιατί υπάρχουν πολλές διαδικασίες να ολοκληρώσουμε. Έχουμε το πρώτο συμπέρασμα μετά την μελέτη που κάναμε με τον καθηγητή κτηνιατρικής και τον καθηγητή ιατροδικαστικής του πανεπιστημίου Αλεξανδρουπόλεως, βρήκαμε κάτι ευρήματα» λέει ο κος Κηφνίδης και εξηγεί: «αριστερά και δεξιά που είδαμε το μηριαίο οστό ήταν σπασμένο.

Είναι το πιο γερό οστό στον οργανισμό μας και σκυλιά δεν μπορούν να το σπάσουν, δεν έχουν την δύναμη, μόνο ο λύκος μπορεί να το κάνει αυτό».


Με αυτή τη φράση, ο κος Κηφνίδης μάλλον καταρρίπτει τη φημολογία που ήθελε έως τώρα την Βρετανίδα να έχει γίνει βορά σε τσοπανόσκυλα της ευρύτερης περιοχής, όμως κι αυτό είναι υπό αίρεση καθώς πρέπει να γίνει ειδική εξέταση των τριχών που βρέθηκαν στις σάρκες της γυναίκας: «Εκτός από αυτό, βρήκαμε και κάποιες τρίχες στα οστά και κάποια σπλάχνα που βρέθηκαν -τμήμα πνευμόνων και καρδιάς- και αυτά θα σταλούν σαν βιολογικό υλικό στα εργαστήρια και θα γίνουν εξετάσεις για το DNA. Πρέπει να γίνει εξέταση DNA για το τελικό πόρισμα».

Από τις ίδιες εξετάσεις θα ταυτοποιηθούν και επίσημα τα στοιχεία της Βρετανίδας ακτιβίστριας: «Πρέπει να γίνει εξέταση στην αριστερή γωνία της κάτω γνάθου που βρέθηκε και είχε πάνω της δόντια, σε αυτά τα δόντια θα γίνει εξέταση DNA για να ξέρουμε ότι είναι αυτή και τα ρούχα της που είναι ποτισμένα με αίμα και αυτά θα πάνε στο εργαστήριο για να γίνουν εξετάσεις».


Με τον κο Κηφνίδη για την εξέταση των μελών της Βρετανίδας συνεργάστηκε ένας ακόμη ιατροδικαστής από την Αλεξανδρούπολη ο κος Παυλίδης και ένας καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, τον οποίο διόρισε η Αστυνομία. Και οι τρεις καταλήγουν στο εξής –πρωταρχικό- συμπέρασμα:  «Η πρώτη σκέψη μας είναι ότι την έχουν φάει οι λύκοι γιατί προς το παρόν δεν βρέθηκε η σπονδυλική στήλη, τα οστά της λεκάνης - ολόκληρη η λεκάνη που είναι από τα γερά οστά που σπάνια σκυλιά μπορούν να φάνε.  Ο σκύλος μπορεί να σου επιτεθεί, μπορεί να δαγκώσει, μπορεί και να σκοτώσει τον άνθρωπο, αλλά δεν θα μείνει να φάει τον άνθρωπο»


Ωστόσο, περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις και τότε θα συσταθεί το πόρισμα: «Αυτές οι εξετάσεις θα γίνουν και πιστεύω ότι σε ένα μήνα με σαράντα μέρες θα βγουν κάποια αποτελέσματα για να τελειώσουμε την έρευνα. 


Οι τρίχες αποκλείουμε ότι είναι ανθρώπινες αλλά εκεί είναι και σκυλιά και άγρια ζώα και τσακάλια. Τώρα, συγκεκριμένα αν θα είναι λύκος το ψάχνουμε. Δεν υπάρχει καταρχήν σώμα (της Βρετανίδας), κάποια τμήματα των οστών, το πάνω μέρος του κρανίου και τμήμα πνευμόνων και καρδιάς μισοφαγωμένη, τίποτε άλλο δεν έχει και ένα μικρό μέρος δέρμα από την κοιλιά με λίπος και μυς με τον ομφαλό», λέει ο κος Κηφνίδης και σοκάρει με την περιγραφή του. 


Εν τω μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται, λέει ο ιστροδικαστής και τα ευρήματα προσκομίζονται στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχουν έρθει στην περιοχή συγγενείς της άτυχης γυναίκας: «Συνεχίζουν να ψάχνουν (εν. οι διασώστες) και ό,τι βρίσκουν σιγά σιγά το φέρνουν σε εμάς στην υπηρεσία.  Με αυτά έχουμε τα συμπεράσματα ότι είναι άγρια ζώα. Τώρα τσακάλια με λύκους, λύκοι και μετά τσακάλια- αυτό θα το δούμε. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν όλα μετά τις εξετάσεις. Άμα δεν βρεθεί τίποτα από άγρια ζώα, τότε θα πάει η σκέψη για τα σκυλιά αλλά δεν νομίζω, όπως βγάλαμε το συμπέρασμα και όπως είπε και ο κτηνίατρος είναι αυτό. 


Θα επικοινωνήσω με τον διοικητή της ΑΤ των Σαπών αυτός θα μου πει αν ήρθαν συγγενείς, γιατί κάποια προσωπικά αντικείμενα –διαβατήριο- είναι εδώ. Πιθανόν θα φύγουν από εδώ -θα τα στείλουμε- αλλά πρώτα θα ολοκληρώσουμε την εξέταση στα ευρήματα». 
Εν κατακλείδι πάντως αξίζει να κρατήσουμε την εξής φράση του κου Κηφνίδη: «Είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει - δεν είναι καθημερινό περιστατικό, συνηθισμένο».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθώντας την ανικανότητα διαχείρισης του προβλήματος  οι κάτοικοι  του  Μαυρομματίου,  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες βλέπουν να πλημμυρίζουν πάλι τα σπίτια τους,  μόλις τα