ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Προβληματισμός για τη μισή ώρα ελεγχόμενης στάθμευσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελεγχόμενη Στάθμευση
Πάρκινγκ
Γιώργος Πετρίδης
Δήμος Κομοτηνής

Γ. Πετρίδης: Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αλλαγής στη διάρκεια στάθμευσης που επιβλήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής με κάρτες διάρκειας μισής ώρας, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Ο "Χ" αποδεχομένους τους προβληματισμούς των πολιτών έθεσε το ερώτημα στον κο Πετρίδη ο οποίος αποκρίθηκε ως εξής: "Ξεκινήσαμε από την μισή ώρα γιατί αυτό έλεγαν οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο παρελθόν από την οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.

Θα ζητήσω την άποψη και του Εμπορικού Συλλόγου και των επαγγελματικών φορέων της πόλης στην λογική της μιας ώρας και αν κριθεί ότι είναι καλή η μια ώρα στάθμευσης αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει". "Αυτό όμως που δεν μπορεί να αλλάξει" έσπευσε να προσθέσει ο κος Πετρίδης "και όσο είμαι εγώ δήμαρχος δεν θα αλλάξει, είναι αυτό το χάος που επικρατούσε μέχρι σήμερα και με δική μας ευθύνη. Πλέον θα υπάρχει μια τάξη στο κέντρο της πόλης και μπορώ να σας πω ότι θα δούμε σοβαρά και το θέμα της εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης εκεί που ίσχυε παλιά και έχει καταργηθεί ατύπως". 


Προς την χρήση του υπαίθριου πάρκινγκ δίπλα στην πρώην νομαρχία Ροδόπης στην Κομοτηνή προέτρεψε ο δήμαρχος λέγοντας "και η τιμή είναι χαμηλή στο παρκινγκ και όσο γνωρίζω υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα θέσεων και τις ώρες αιχμής ακόμα".


Επανέλαβε ότι "το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν είναι εισπρακτικό, είναι ρυθμιστικό για να μπορούν να δουλεύουν τα μαγαζιά και βλέπω ότι πλέον τα μαγαζιά δουλεύουν. Εγώ έχω μιλήσει με αρκετούς που έχουν μαγαζιά στον ποδηλατόδρομο και δουλεύουν. Βέβαια καταλαβαίνω το πρόβλημα αυτών που μένουν μόνιμα πέριξ του συστήματος αυτού, εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα.

Όμως δεν μπορούμε να δώσουμε κάρτες στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους γιατί αντιλαμβάνεσαι αν πάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι τότε είναι που δεν θα υπάρχει χώρος στάθμευσης. 
Σε όλες τις πόλεις όταν μένεις στο κέντρο δεν μπορείς να παρκάρεις έξω από το σπίτι σου, θα ψάξεις λίγο για να βρεις παρκάρισμα. Είναι σκληρό αυτό αλλά είναι μια πραγματικότητα".    

             
Κατέληξε λέγοντας "θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε νοοτροπίες του τύπου για να πάμε από την δουλειά στο σπίτι μας στα τριακόσια μέτρα παίρνουμε το αυτοκίνητο και το ανάποδο ή θα αλλάξουμε νοοτροπίες. Ακόμα κι αν κάνουμε τρία πολυώροφα παρκινγκ στο κέντρο δεν θα φτάσουνε. Και να φτάσουν τα παρκινγκ αυτά θα μποτιλιαριστούν οι δρόμοι από τα αυτοκίνητα". 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε