ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2018 - 10:00
Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ

Πρωτοφανής σύλληψη επαγγελματία στην Κομοτηνή για ανενεργό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το σύστημα καμερών εντός καταστήματος, κατασχέθηκε από την αστυνομία πριν ακόμα τεθεί σε λειτουργία


Ο Μουσταφά Χαλήλ ηλεκτρολόγος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ροδόπης περιέγραψε στον "Χ" τι συνέβη 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πρωτοφανής και υποκινούμενη από ανώνυμη καταγγελία είναι η σύλληψη επαγγελματία στην Κομοτηνή, με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Το αδίκημά του έγκειται στο ότι εγκατέστησε σύστημα καμερών εντός του καταστήματος, χωρίς προηγουμένως να έχει κάνει την γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Και μπορεί το σύστημα να μην είχε ακόμα τεθεί σε λειτουργία, όμως έστω και αυτή η εγκατάστασή του είχε σαν συνέπεια να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και πλέον να υπάρχει μία δικογραφία σε βάρος του, όπως επιβεβαίωσε στον "Χ" ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ. 


Τα παραπάνω συνέβησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης με πρωταγωνιστή τον Μουσταφά Χαλήλ ηλεκτρολόγο και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ροδόπης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας συνέλαβαν τον κο Χαλήλ διότι είχε εγκαταστήσει κάμερες καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας, στο κατάστημά του, με την οποία κατέγραφε τον χώρο του καταστήματός του για λόγους ασφάλειας, χωρίς να έχει προχωρήσει στην γνωστοποίηση. Καμία προγενέστερη ειδοποίηση δεν έγινε στον επαγγελματία και ακόμα και όταν εκείνος ρώτησε που γίνεται η συγκεκριμένη γνωστοποίηση για τις κάμερες απάντηση δεν έλαβε. 


Στην ενημέρωση των αστυνομικών ότι κος Χαλήλ πρέπει να πάει μαζί τους στο αστυνομικό τμήμα, καθώς κινήθηκε σε βάρος του η διαδικασία του αυτοφώρου,  εκείνος συμμορφώθηκε και τους ακολούθησε. Θέλησε να μάθει όμως για το περιεχόμενο της καταγγελίας που έγινε για εκείνον, όμως, όπως έκανε γνωστό στον "Χ", έλαβε ως απάντηση ότι προηγήθηκε σχετική ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία είχε εγκαταστήσει συγκεκριμένες κάμερες στο κατάστημά του με την οποία κατέγραφε τον χώρο. Μάλιστα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στο κατάστημα του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οι εν λόγω κάμερες ασφαλείας. 


Ο κος Χαλήλ περίμενε στο αστυνομικό τμήμα για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα. Όμως οι ώρες περνούσαν και όταν εκείνος ζήτησε να μάθει ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσής τους, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα ο οποίος τους έδωσε εντολή να τον αφήσουν ελεύθερο. Πάντως το κλειστό κύκλωμα με τις κάμερες βρίσκεται ακόμα στα χέρια της αστυνομίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του επαγγελματία. "Δεν το γνώριζα για την γνωστοποίηση αλλά αύριο θα την έχω", δήλωσε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο επαγγελματίας και άμεσα κινήθηκε την επομένη για να κάνει την σχετική γνωστοποίηση. Απευθύνθηκε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και όταν γνωστοποίησε την περιπέτεια που είχε, τα στελέχη της κινήθηκαν άμεσα και έκαναν την επομένη κιόλας την γνωστοποίηση, που ορίζει σε ποιον ανήκει το κύκλωμα με τις κάμερες. 


Με την δικογραφία σε βάρος του ο κος Χαλήλ θα εμφανιστεί στον εισαγγελέα όποια στιγμή απαιτηθεί ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την κατηγορία με την οποία συνελήφθη. 


Έχει ενδιαφέρον πάντως η εξέλιξη της υπόθεσης που υποκινήθηκε, όπως ισχυρίζεται ο επαγγελματίας, από μία ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του και προκάλεσε τέτοια κινητοποίηση του μηχανισμού της αστυνομίας. Ίσως να πρέπει να προβληματίσει όσους διαθέτουν έστω και μία κάμερα παρακολούθησης στο σπίτι ή στο κατάστημα και δεν έχουν κάνει την σχετική γνωστοποίηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Όσο για τις κάμερες...ασφαλείας που λειτουργούν εντός και εκτός ιδιωτικών και άλλων χώρων είναι ουκ ολίγες στην πόλη μας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς