ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ

Πρόστιμο 40.000 ευρώ για υπεράριθμους ασθενείς και ελλιπές προσωπικό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υγεία
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Παρήλθαν δύο χρόνια από τον έλεγχο για να επιβληθεί το πρόστιμο και η απόφαση να δημοσιευτεί στη Διαύγεια

Παρήλθαν σχεδόν δύο χρόνια από την στιγμή που ο έλεγχος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική  της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης ανέδειξε παραβάσεις, για να επιβληθεί το πρόστιμο και η απόφαση να δημοσιευτεί στη Διαύγεια. Ο έλεγχος έγινε το 2015, ακολούθησε έγγραφη έκθεση απόψεων εκ μέρους της κλινικής και στην συνέχεια μία «συνομιλία» εγγράφων μεταξύ της κλινικής και των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας, για να επιβληθεί το πρόστιμο. 


Συγκεκριμένα επιβλήθηκε ποινή προστίμου στην ψυχιατρική κλινική ύψους 40.000,00 ευρώ (σαράντα χιλιάδων ευρώ), όπως προβλέπεται από το κείμενο νομοθετικό πλαίσιο και από τα σχετικά, διότι σε επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε, η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή έλεγχου ιδιωτικών κλινικών, στην ψυχιατρική κλινική, διαπίστωσε ότι υπερβαίνει το μέγιστο αριθμό των νοσηλευτικών κλινών που αναπτύσσει, σύμφωνα με την κατεχόμενη άδεια λειτουργίας της, ενώ το προσωπικό παρουσιάζει ελλείψεις.


Το πρόστιμο θα εισπραχθεί σαν δημόσιο έσοδο κατά τις διατάξεις περί ΚΕΔΕ. Κατά της απόφασης αυτής δύναται να ασκηθεί προσφυγή στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση ή την ανάρτηση στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της στον ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 227 παρ.1 α, σε συνδυασμό με το άρθρο 283, παρ.4 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87/Τ.Α/07-06- 2010).
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συμβολική προφανώς, αλλά  και επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο,  ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου παρόντος του πρωθυπουργού, στο ακριτικό Καστελόριζο,  που προσπάθησε να συνδυάσει πλήθος μηνυμά

Ημερολόγιο