ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΓΕΛΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων από τον δήμο Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Κομοτηνής
Αδέσποτα

Γ. Μουρτίδης: "Γίνεται νέα χωροθέτηση των κελιών στο κυνοκομείο και προσπάθεια περισυλλογής των αγελών" 
 

Διονύσης Βοργιάς

Προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων, πραγματοποιείται -πιο εντατικά- τις τελευταίες ημέρες από το δήμο Κομοτηνής και, συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Περισυλλογής Αδέσποτων Ζώων. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, συναντήσαμε στο "Σπαθί" της Κομοτηνής την Υπηρεσία, με το προσωπικό της να περισυλλέγει την αγέλη σκύλων που συνήθως βρίσκεται στο σημείο.

Όπως μας εξήγησαν οι εργαζόμενοι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, ενώ ποτέ δεν ασκείται βία στο αδέσποτο ζώο. Πρώτος και κύριος στόχος είναι η περισυλλογή των αγελών που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς αυτοκίνητα, δίκυκλα και περαστικούς. Τέτοιες αγέλες, έχουν καταγγελθεί από τους δημότες, ότι υπάρχουν στο "Σπαθί" και στην πλατεία Ειρήνης, στη γειτονιά του ΟΑΕΔ, στην περιοχή πίσω από το Kosmopolis, και αλλού.

Όποιος δημότης Κομοτηνής ή κάτοικος, θεωρεί ότι στη γειτονιά του υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, μπορεί να επικοινωνεί με τον δήμο, ώστε να καταφτάσει η Υπηρεσία Περισυλλογής.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα είναι ένα, με δύο εργαζομένους, άρα νομοτελειακά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, παρά την εργατικότητα των εργαζομένων. 


Στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm φιλοξενήθηκε και ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής, Γιάννης Μουρτίδης.

Ο κος Μουρτίδης τοποθετήθηκε στο νέο "πόστο" του, με απόφαση Πετρίδη, αντικαθιστώντας τον τέως αντιδήμαρχο Ισμαήλ Λεβέντ. Μεταξύ των ευθυνών του, είναι η προάσπιση τόσο της υγείας των δημοτών στους δημόσιους χώρους, όσο και της ασφάλειας στην κυκλοφορία με οχήματα. Επομένως, τα αδέσποτα, καθότι επιδρούν στους παραπάνω τομείς, σχετίζονται και με την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής.  

"Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα", παραδέχθηκε ο κος Μουρτίδης σχολιάζοντας το φαινόμενο των μη δεσποζόμενων σκύλων στην Κομοτηνή. Όπως όμως εξηγεί, αυτό το διάστημα "γίνεται μια νέα χωροθέτηση των κελιών του κυνοκομείου, ενώ εδώ και κάποιες ημέρες γίνονται περισυλλογές, κυρίως στις μεγάλες αγέλες σκύλων.

Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο κυνοκομείο με τον κτηνίατρο που υπάρχει εκεί. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μαζέψουμε κάποια αδέσποτα".

Ο κος Μουρτίδης διευκρινίζει και τις επιταγές-δεσμεύσεις του νόμου. "Ο νόμος που υπάρχει, μας δεσμεύει ώστε το κάθε σκυλάκι που παίρνουμε, να το περιποιούμαστε και να το τσιπάρουμε. Μετά όμως από ένα διάστημα, πρέπει να γίνει η επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον", σχολιάζει, εξηγώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι κατά τη νόμιμη οδό το σκυλί ελευθερώνεται ξανά στους δρόμους. Τέλος, ο αντιδήμαρχος παροτρύνει τους δημότες "να μη βλέπουν το ζωάκι που παίρνουν σαν παιχνίδι. Για παράδειγμα, όταν πήγαμε να μαζέψουμε κάποια σκυλάκια από την περιοχή του ΟΑΕΔ, είδαμε τρία από αυτά να είναι από δύο ως τρεισήμισι ετών. Αυτά πρέπει να έχουν βγει από κάποιο σπίτι". 


Καταληκτικά φαίνεται πως, ίσως, μετά από αρκετό καιρό, εκατοντάδες παράπονα και δεκάδες περιστατικά, να γίνονται κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση στο ζήτημα της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους της Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε