ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προσεχώς νέα πτήση Αλεξανδρούπολη – Αθήνα και Αθήνα – Λάρνακα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολη
Αεροπλάνο

Εξηγήσεις για τις εξελίξεις από τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη

Με νέες πτήσεις εμπλουτίζεται την Άνοιξη το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες. Η νεότερη είδηση αφορά την σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με επιπλέον πτήσεις με την Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά από την εταιρία Sky Express και η παλαιότερη είδηση αφορά τη σύνδεσή της με την Κύπρο (Λάρνακα) με την εταιρία TUS. 
Η έναρξη των πτήσεων της Sky Express ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες και φυσικά έγινε δεκτή με χαμόγελα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και η ανακοίνωση έγινε από εκπρόσωπο της εταιρίας προς τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη. 


Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση ξεκίνησε μία «κόντρα» στο δημοτικό συμβούλιο της γειτονικής πόλης, που οδήγησε στην έκδοση ενός δελτίου τύπου από την πλευρά του κου Λαμπάκη. Αφαιρώντας το «πολιτικό» σκέλος αυτού του δελτίου, σταχυολογούμε μερικά σημεία προς ενημέρωση: 


1. Αν και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής αλλά της κρατικής εξουσίας, ένας δήμαρχος δεν μπορεί να σιωπά όταν αυτή παραβιάζεται και δημιουργούνται ολιγοπώλια ή μονοπώλια.


2. Οι επιστολές του δημάρχου και του προέδρου του Επιμελητηρίου προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμολογιακή πολιτική της Αεροπορίας Αιγαίου (Aegean Airlines) στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, οδήγησαν σε σχετική μελέτη της Επιτροπής, το βασικό αποτέλεσμα της οποίας είναι η διαπίστωση ότι η ακριτική Αλεξανδρούπολη που εξυπηρετεί αεροπορικά όλη τη Θράκη είναι ο τρίτος ακριβότερος προορισμός στη χώρα μας!


3. O Αερολιμένας της Καβάλας απολαμβάνει τους θερινούς μήνες μεγάλη κίνηση από πτήσεις charter λόγω κυρίως της κίνησης προς τη Θάσο και αυτό είναι διαπιστωμένο από την τουριστική στατιστική της περιοχής, ενώ η μεγάλη κίνηση που παρατηρείται τους τρέχοντες μήνες οφείλεται στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.


4. Η προσπάθεια του δημάρχου με τις Κρητικές Αερογραμμές (Sky Express), που ξεκίνησε από το 2014 και συνεχίζεται έως σήμερα με διαρκείς επαφές και συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της άνω εταιρείας, έφερε την πρόσφατη ανακοίνωσή της για το καθημερινό δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα το οποίο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που αν τελικά καταστεί βιώσιμο και εδραιωθεί στην περιοχή,  θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους Θρακιώτες. 


5. Αντίστοιχα η κυπριακή αεροπορική εταιρία TUS Airways ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Λάρνακα με δύο πτήσεις την εβδομάδα.


6. Η διακοπή των πτήσεων προς την Αγία Πετρούπολη δεν έχει καμία σχέση με την τουριστική πολιτική του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  αλλά ήταν μία απόφαση της αεροπορικής εταιρείας που στηρίχθηκε στο μεγαλύτερο κέρδος που είχε από άλλες αεροπορικές συνδέσεις.  Και είναι μία απόφαση απόλυτα σεβαστή.


Και καταλήγει «προς δυσαρέσκεια κάποιων, κύριο μέλημα της παρούσης δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλεξανδρούπολης και η δημιουργία οικονομίας μέσα από συντονισμένες κινήσεις εξωστρέφειας και συνεργειών. Προφανώς και έχουν νόημα οι επιστολές και οι συνεχείς επαφές αλλά και πιέσεις του κ. Λαμπάκη προς κάθε κατεύθυνση και το αποτέλεσμα αυτών είναι ήδη ορατό, αρκεί κάποιοι να βγάλουν τις παρωπίδες».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε