ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Ποτά Βουλγαρίας σερβίρει καφετέρια σε χωριό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποτά
παρεμπόριο

Κατασχέθηκαν 29 φιάλες, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επαγγελματίες στη Ροδόπη επενδύουν στο παρεμπόριο, επιδιώκοντας να ενισχύσουν τη δική τους τσέπη, ζημιώνοντας όμως την τοπική μας οικονομία. Γι' αυτό οι έλεγχοι που διενεργεί το Τελωνείο Κομοτηνής είναι ζωτικοί και πρέπει να εντατικοποιηθούν. Άλλωστε οι πρόσφατοι έλεγχοι κατέδειξαν ότι το παρεμπόριο γίνεται εκ των έσω, από Έλληνες της περιοχής που προφασιζόμενοι την οικιακή κατανάλωση, αγοράζουν αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία και στην συνέχεια τα μεταπωλούν παράνομα στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφετέριας στη Ροδόπη.
Συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 23 Μαΐου 2017 σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Τελωνείο Κομοτηνής σε διάφορα καταστήματα στο νομό μας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διάθεσης αλκοολούχων ποτών τα οποία εισέρχονται από τη γειτονική Βουλγαρία συνεχώς με το πρόσχημα της προσωπικής χρήσης, συνελήφθη ιδιοκτήτης καφετέριας σε χωριό του νομού μας, διότι εντός του καταστήματός του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 φιάλες με διάφορα αλκοολούχα ποτά. Οι φιάλες έφεραν βουλγαρικές ταινίες φορολόγησης και γι' αυτές δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούσες επιβαρύνσεις στο Δημόσιο. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας σερβίριζε αλκοόλ από τις παραπάνω φιάλες στους πελάτες του καταστήματός του. Σε βάρος του δράστη επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφού πληρώθηκε αφέθηκε ελεύθερος. Όσο για τα κατασχεθέντα αλκοολούχα ποτά αυτά θα καταστραφούν. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της καφετέριας θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ