ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΟΕΔΗΝ: Αγνοείται η τύχη του παλαιού ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Υποδομές
Αλεξανδρούπολη

Στη θέση του τοποθετήθηκε μηχάνημα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Αγνοείται η τύχη του παλαιού ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης.  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο παρεδόθη και λειτουργεί από 2002. Το Νοσοκομείο αποτελείται από τρία κτίρια που ενώνονται μεταξύ τους με διασυνδετήρια τούνελ σε κάθε όροφο. Τα διασυνδετήρια τούνελ λόγω κακοτεχνιών και έλλειψη συντήρησης όταν βρέχει μπάζουν νερά. Πολλά νερά! Μπαίνουν από το τούνελ και τρέχουν σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου. Στάζουν νερά στους διαδρόμους του Νοσοκομείου έξω από κλινικές και τα εργαστήρια. Σε όλους τους ορόφους. Μαζεύουν οι εργαζόμενοι τα νερά με τις λεκάνες. Τα νερά αχρήστευσαν τα ειδικά πατώματα του Νοσοκομείου τα οποία κατάντησαν εστίες Νοσοκομειακών μικροβίων. Για να επισκευαστούν τα πατώματα χρειάζονται χρήματα.

Όπως χρήματα χρειάζονται και για την επισκευή των διασυνδετήριων τούνελ. Πού να βρεθούν; Αξίζει να αναφέρουμε και ένα άλλο γεγονός που δείχνει την κατάσταση του Νοσοκομείου. Στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λειτουργούσε Ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα γραμμικός επιταχυντής. Όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε δελτίο Τύπου για την έλλειψη μηχανημάτων ακτινοθεραπείας στα Νοσοκομεία της χώρας και γνωστοποίησε ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι παλαιό το μηχάνημα και συχνά εκτός λειτουργίας, ο Διοικητής μας διέψευσε. Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δωρεά ενός νέου γραμμικού επιταχυντή. Με μεγάλη καθυστέρηση το παρέλαβε. Τι έκανε όμως η διοίκηση του Νοσοκομείου; Πέταξε το παλαιό και στον ίδιο χώρο εγκατέστησε το καινούργιο της δωρεάς. Το παλαιό εμφάνιζε βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης αλλά λειτουργούσε.

Θα πρέπει να μας απαντήσει ο κος Πολάκης. Όταν 13.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείας, λόγω έλλειψης μηχανημάτων γιατί αγνοείται η τύχη του εν λόγω παλαιού μηχανήματος; Έφυγε από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προς άγνωστη κατεύθυνση.  Που πήγε; Εάν είναι για τα σκουπίδια γιατί σε άλλα Νοσοκομεία λειτουργούν ίδια μηχανήματα με αυτό που απεσύρθη και μάλιστα ίδιας ηλικίας. Μήπως τελικά στην Αλεξανδρούπολη  ο πρώτος λόγος που το έδιωξαν είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτεί  χώρος υποδοχής για το δεύτερο μηχάνημα και ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό.

Τρεις τεχνολόγοι υπάρχουν, όλο και όλο. Ένας μόνιμος, ένας επικουρικός και ένας αποσπασμένος από το Σουφλί. Πώς να λειτουργήσουν δύο μηχανήματα. Στη χώρας μας λειτουργούν 20 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αντί για 70. Και όλα αυτά στη χώρα του κου Πολάκη που 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Ευτυχώς είναι και οι δωρεές. Κατά τα άλλα. Φυσάει το σύστημα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε