ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ποδήλατα και μηχανάκια επιστρατεύονται για να "κρατούν" θέσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
καθημερινότητα
Κυκλοφορία
Δίκυκλα
Πάρκινγκ

Επιβαρύνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση 

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται βαθμηδόν το παρκάρισμα στην Κομοτηνή καθώς ως γνωστόν οι θέσεις πάρκινγκ είναι λίγες σε σχέση με τις ανάγκες και η κατάσταση αυτή είναι ακόμη δυσκολότερη στην περιοχή της οδού Ερμού και των δρόμων πέριξ αυτής. 


Εκεί, οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία και η εύρεση θέσης παρκινγκ μοιάζει περίπου το ίδιο δύσκολη με το να σου τύχει το φλουρί της βασιλόπιτας δυο φορές απανωτά.

Κι αν η κατάσταση είναι δύσκολη από μόνη της, υπάρχουν κι εκείνοι που με την ασυνειδησία τους την κάνουν ακόμη δυσκολότερη ή έστω δεν τη διευκολύνουν.


Είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μηχανάκια ή τα ποδήλατά τους, ως μέσον για να κρατούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ή να αποτρέπουν αυτοκίνητα από το να σταθμεύουν σε συγκεκριμένα σημεία. Αυτό όμως δεν εμποδίζει μόνο τους οδηγούς, αλλά εν τέλει προκαλεί ζημίες στην εμπορική κίνηση της περιοχής. 


Εκεί λειτουργούν πολλά και διαφόρων ειδών καταστήματα, στα οποία με την κατάσταση που επικρατεί μπορεί κανείς να πάει μόνο με τα πόδια. Είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κάποιος πάρκινγκ, έστω και για 5 λεπτά, για να επισκεφτεί ένα μαγαζί με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να χάνουν πελάτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ