ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ Τα περιττώματα ζώων, τα αποφάγια και τα σκουπίδια είναι η καθημερινή εικόνα που συναντάει έξω από το κατάστημά της

Το παράπονο μιας επαγγελματία για την καθαριότητα στην πόλη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
καθημερινότητα
Πολίτες
Παράπονα
Δήμος Κομοτηνής

Τα περιττώματα ζώων, τα αποφάγια και τα σκουπίδια είναι η καθημερινή εικόνα που συναντάει έξω από το κατάστημά της
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τα περιττώματα ζώων, τα αποφάγια και τα σκουπίδια είναι η καθημερινή εικόνα που συναντάει έξω από το κατάστημά της. Παίρνει τη σκούπα για να τα απομακρύνει, όμως το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και εκείνη εύλογα αγανακτεί. Μπορώ όλη τη μέρα να ασχολούμαι με την καθαριότητα του πεζοδρομίου, αναρωτιέται και ζητάει τα αυτονόητα, δηλαδή τα δημοτικά τέλη που πληρώνει να έχουν ανταποδοτικότητα. Η Άννα Αποστολίδου είναι ελεύθερη επαγγελματίας και δραστηριοποιείται με τεχνική εμπορική εταιρεία στους τομείς του φωτισμού, της ψύξης, της θέρμανσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με κατάστημα στην οδό Σοφίας Βέμπο 7. Και μπορεί το κατάστημά της να βρίσκεται μία ανάσα από την κεντρική πλατεία Ειρήνης, όμως εκείνη με απογοήτευση διαπιστώνει ότι η καθαριότητα περιορίζεται μόνο στην πλατεία και όχι στους πέριξ δρόμους. 


Την συναντάμε στο κατάστημά της νωρίς το πρωί της Πέμπτης λίγο πριν αναχωρήσει για εξωτερικές δουλειές. Μας υποδεικνύει τα αποφάγια που βρήκε ξανά έξω από την πόρτα της και μας λέει ότι αυτό είναι ενδεικτικό του τι βρίσκει κάθε μέρα εκεί. Ζώα που μεταφέρουν την τροφή τους, κοιμούνται εκεί και δημιουργούν περιττώματα. Απέναντι από το κατάστημά της βρίσκεται μία σειρά κάδων, κόκκινων και μπλε, όπου γύρω από αυτούς στο πεζοδρόμιο η καθαριότητα ...απουσιάζει. Κάδοι που δεν πλένονται και πεζοδρόμια που δεν απολυμαίνονται. 


"Είμαστε σε μία βρώμικη οδό. Για ποιο λόγο να είμαστε μία τόσο βρώμικη πόλη, ενώ είμαστε μία ωραία πόλη; Δυσφημιζόμαστε από μόνοι μας. Εγώ δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα πράγματα στην πόρτα μου. Όταν θα δει αυτά ένας υποψήφιος πελάτης δε θα μπει καν στον κόπο να μπει στο δικό μου κατάστημα", μας λέει και προσθέτει "παίρνουμε συνεργείο για την καθαριότητα, ενώ ο Δήμος έχει υπηρεσία για την καθαριότητα, για τον φωτισμό, για τα πάντα". 


Η παρουσία των συνεργείων καθαριότητας στο δρόμο είναι περιορισμένη, όπως διαπιστώνει η κα Αποστολίδου και κάνει έκκληση "ας μην καθαρίζουν μόνο το κέντρο, αλλά και τις υπόλοιπες οδούς". Δηλώνει αγανακτισμένη για την καθαριότητα στην πόλη και δεν είναι η μόνη. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα