ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Παγκάκια για όλους ή τραπεζοκαθίσματα για πελάτες;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καφετέριες
Δήμος Κομοτηνής
Πλατεία Ειρήνης
Συνταξιούχοι

"Μας έκαναν κατάληψη στην πλατεία οι καφετέριες" είναι το παράπονο του συνταξιούχου Ανέστη Πολιτίδη
 

Διονύσης Βοργιάς

Το γνωστό δίλημμα αναφορικά με το πόσο δημόσιο χώρο μπορούν να καταλαμβάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, ήρθε στην "επιφάνεια" στη συζήτησή μας με δύο Κομοτηναίους συνταξιούχους. Αφορμή ήταν το ερώτημα που τους θέσαμε, για το πως σχολιάζουν την κίνηση του δήμου Κομοτηνής, να τοποθετήσει καινούργια παγκάκια στην πλατεία Ειρήνης, κατόπιν αιτήματος πολιτών.


ΝΕΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ
Πάνω από πέντε είναι τα νέα παγκάκια που τοποθετήθηκαν και το ζήτημα μπορεί να μην φαντάζει ως τόσο σοβαρό, σε πρώτη ανάγνωση, όμως για τους συνταξιούχους μια ...δωρεάν και άνετη θέση στην πλατεία, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα της καθημερινότητά τους. 


Και δε μπορεί κανείς να τους αδικήσει, μιας που δηλώνουν συνεπείς στην καταβολή των δημοτικών τελών και περνούν αρκετό χρόνο καθημερινά στην πλατεία Κομοτηνής.


ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Μπορεί να είδαν ως θετική την είδηση των νέων θέσεων που τοποθέτησε ο δήμος, όμως μας γνωστοποιούν το παράπονό τους, ότι οι καφετέριες έχουν γίνει περισσότερες από τα ελεύθερα καθίσματα. 


Είναι οι συνταξιούχοι Ανέστης Πολιτίδης και Σταύρος Παπαλεξάνδρου, με τον πρώτο να σημειώνει πως "τα παγκάκια είναι καλό που τα έβαλαν, το κακό όμως είναι ότι μας έκαναν κατάληψη στην πλατεία με τα τραπέζια από τις καφετέριες". 


Πιο συγκεκριμένα, εξηγεί πως "το βράδυ ειδικά γίνεται χαμός και δεν χωράμε στα παγκάκια. Θα μπορούσαν να έχουν παγκάκια κάτω από όλα τα δέντρα, αλλά σε πολλά από κάτω είναι τα τραπέζια από τις καφετέριες". 


Μαζί του και ο κος Αλεξάνδρου, δηλώνει πως "περνάμε πολύ ώρα την ημέρα εδώ. Μας έβαλαν καινούργια, αλλά θέλουμε να αλλάξουν και τα παλιά, τα σπασμένα, γιατί δε μπορεί να κάτσεις εύκολα".


Τελικά το δίλημμα "παγκάκια για όλους ή τραπεζοκαθίσματα για πελάτες" έχει πολλές αναγνώσεις, καθώς άλλη θέση έχουν οι συνταξιούχοι, άλλη οι επιχειρηματίες, άλλη οι φοιτητές, και πάει λέγοντας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ