ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ομολόγησε δεύτερο βιασμό ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Βιασμός
Κομοτηνή

Με συνεργό του ακόμα έναν ανήλικο βίασαν και λήστεψαν 22χρονο άτομο με νοητική υστέρηση τον Οκτώβριο του 2016, ελάχιστους μήνες πριν τη δολοφονία του 6χρονου

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συναυτουργία σε βάρος ενήλικου προσώπου, ληστεία και παράνομη κατακράτηση, στον 15χρονο και στον 14χρονο συνεργό του

Δήμητρα Συμεωνίδου

Με νέες κατηγορίες, αυτές του βιασμού, της ληστείας και της παράνομης κατακράτησης, βαρύνεται ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου στην Κομοτηνή, μετά την χθεσινή του απολογία για αδικήματα που τελέστηκαν τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του το βράδυ της 14ης προς 15η Οκτωβρίου του 2016, ο 15χρονος μαζί με έναν ακόμα ανήλικο, μόλις 14 ετών τότε, μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία παρά την θέλησή του έναν 22χρονο με νοητική υστέρηση, τον οποίον κράτησαν εκεί, βίασαν, ενώ στην συνέχεια λήστεψαν, παίρνοντάς του ένα κινητό που είχε πάνω του. Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν ελάχιστους μήνες πριν το βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ από τον 15χρονο, πράξη την οποία επίσης είχε ομολογήσει, είχε προφυλακιστεί και σήμερα δικάζεται. 


Οι δύο ανήλικοι δράστες είναι κάτοικοι της οδού Τέρμα Αδριανούπολεως του γνωστού Αλάν Κογιού, όπως και το 22χρονο θύμα. Την υπόθεση αυτή κίνησε η μητέρα του θύματος, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά. 


Με αφορμή την σημερινή πραγματοποίηση της δίκης για τον δολοφονία του 6χρονου, ο 15χρονος δράστης μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή από την Κόρινθο όπου έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας. Βρίσκεται από προχθές στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής. Έτσι οι Αρχές που διενεργούν την ανάκριση για την άλλη υπόθεση βιασμού, ληστείας και της παράνομης κατακράτησης, κάλεσαν τον 15χρονο σε απολογία. Αυτή έγινε χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μας, παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του 15χρονου Δημήτριου Μήλιογλου. Θυμίζουμε ότι ο κος Μήλιογλου διορίστηκε να υπερασπιστεί τον 15χρονο για την υπόθεση δολοφονίας του 6χρονου, αναλαμβάνοντας πλέον το σύνολο των υποθέσεων που έχει με τη δικαιοσύνη το ανήλικο αγόρι. Η παρουσία, επίσης, ειδικής διερμηνέως από την Κόρινθο, ενόψει της σημερινής δίκης, ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για να γίνει χθες η απολογία του ανήλικου. 


Στην απολογία του ο ανήλικος παραδέχτηκε ότι μαζί με έναν ακόμα ανήλικο τον Οκτώβριο του 2016 κράτησαν παράνομα, βίασαν και λήστεψαν τον 22χρονο με νοητική υστέρηση. 


Το παρελθόν του ανήλικου δράστη και οι ενέργειες των Αρχών
Στο σημείο αυτό άξιο αναφοράς είναι ότι σε βάρος του 15χρονου δράστη έχει ασκηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα κατά τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2016 ποινική δίωξη για βιασμό κατά συναυτουργία σε βάρος ενήλικου προσώπου, πράξη για την οποία τότε δεν μπορούσε να επιβληθεί σε βάρος του ανήλικου προσωρινή κράτηση. Είναι η πράξη την οποία ομολόγησε χθες κατά την απολογία του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η προσωρινή κράτηση σε βάρος ανήλικου μπορεί να επιβληθεί μόνο αν ο ανήλικος δράστης έχει υπερβεί το 15ο έτος της ηλικίας του και εφόσον η πράξη του αν την τελούσε ενήλικος θα ήταν κακούργημα απειλούμενο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης (π.χ. ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) ή αν τελέσει βιασμό σε βάρος προσώπου νεότερου των 15 ετών.


Ποινική δίωξη σε βάρος δύο ανηλίκων για βιασμό και ληστεία
Μετά την χθεσινή απολογία για τον 15χρονο δράστη αποφασίστηκε η εντατική επιμέλειά του να τεθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων της Κορίνθου. Γι' αυτήν την υπόθεση θα αφήνονταν ελεύθερος, υπό την προϋπόθεση την επιμέλειά του να αναλάμβαναν οι γονείς του. Όμως ένας πατέρας αγνώστου διανομής, με πιθανό τόπο εργασίας την γειτονική Βουλγαρία και μία μητέρα απούσα από την ανατροφή του, συνέθεταν το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη μέχρι και την στιγμή της σύλληψης του για τη δολοφονία του 6χρονου. 


Φυσικά έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συναυτουργία σε βάρος ενήλικου προσώπου, ληστεία και παράνομη κατακράτηση, τόσο στον 15χρονο όσο και στον 14χρονο συνεργό του. 


Για την υπόθεση με δράστες τον 15χρονο και έναν 14χρονο έχει αποπερατωθεί η δικογραφία, η ανάκριση ολοκληρώνεται σήμερα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστεί και αυτή η δίκη, η οποία αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου εξαμήνου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν η πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται για το διάλογο των πολιτικών αρχηγών και τις κόντρες τους στη Βουλή,  θυμίζει επίπεδο πεζοδρομίου, καφενείου  και λιμανιού,  ξεκάθαρα αποτυπώνει την αγωνία και το