ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

Οι ποινές για το ζευγάρι Τούρκων που μετέφερε πυρομαχικά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλήψεις
Λαθρεμπόριο
Όπλα

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 4.200 ευρώ, στον καθένα

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 4.200 ευρώ, στον καθένα, επέβαλε το αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στο ζευγάρι τουρκικής υπηκοότητας, που συνελήφθη στο τελωνείο Καστανεών του Έβρου, για κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών.
Σύμφωνα με την ΕΡΑ Ορεστιάδας οι δύο σύζυγοι, ηλικίας 49 ετών και οι δύο, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, έφτασαν στην Ελλάδα και είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν έξοδο στην Τουρκία μέσω του τελωνείου Καστανεών, όπου και συνελήφθησαν όταν στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν 1.600 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και ένας σημαντικός αριθμός γεμιστήρων, κρυμμένα στη μηχανή και στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου. Όπως ανέφερε στην απολογία του ο άνδρας, γνώριζε για το φορτίο που μετέφερε, το οποίο του είχε εμπιστευτεί ένας εξάδελφός του προκειμένου να το παραδώσει σε συγκεκριμένο πρόσωπο στην Προύσα. Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι μεταφέρονταν με το αυτοκίνητο, ενώ δικαιολόγησε την κατοχή των 2.330 ευρώ που βρέθηκαν κρυμμένα επάνω της, λέγοντας πως προορίζονταν για συγγενή της στην Τουρκία, ως βοήθεια για την ανέγερση κατοικίας. 
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης, την κατάσχεση των πυρομαχικών και τη δήμευση του χρηματικού ποσού, του αυτοκινήτου και των κινητών τηλεφώνων τους.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ