ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΜΟΝΟ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΧΙ στην αξιολόγηση από τους δημοτικούς υπαλλήλους Ροδόπης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αξιολόγηση
Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης
ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΑΔΕΔΥ

Φ. Αντωνιάδου: "Καλούμε τους συναδέλφους που κατέθεσαν τους φακέλους, να τους αποσύρουν"


Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης κατά της αξιολόγησης, ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων παραχώρησε 
συνέντευξη τύπου

Διονύσης Βοργιάς

Μόλις 8 δημοτικοί υπάλληλοι έχουν "πειθαρχήσει" με τις παραγγελίες της κυβέρνησης, κι έχουν καταθέσει τους φακέλους αξιολόγησής τους. Σχεδόν σύσσωμοι οι δημοτικοί υπάλληλοι των τεσσάρων δήμων της Ροδόπης, θέτουν εαυτούς κατά των αξιολογήσεων, τουλάχιστον με τον τρόπο που θέλει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα να τις κάνει. 


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης κατά της αξιολόγησης που έχει οριστεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή παρέστησαν η πρόεδρος του Συλλόγου, Φωτεινή Αντωνιάδου και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μάγγας. 


Όπως αναφέρεται και στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ "η απεργία-αποχή συνεχίζεται και απαντά στη 'ντροπολογία Γεροβασίλη' με την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να στήσει και με τη βούλα του νόμου, απεργοσπαστικό μηχανισμό, ικανοποιώντας τις ορέξεις των δανειστών".


Στο πλαίσιο της αναλυτικότερης ενημέρωσης οι κ.κ. Αντωνιάδου, Μάγγας, μίλησαν για την κατάσταση πανελλαδικά, κι έδωσαν την εικόνα της Ροδόπης. 


Φ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: "ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"
Τη σαφή γραμμή, ότι δηλαδή οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης αντιδρούν στην τροπολογία Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης Φωτεινή Αντωνιάδου. "Αντιδρούμε στην αξιολόγηση. Προχθές ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των εκθέσεων αξιολόγησης και, σύμφωνα, με τα στατιστικά στοιχεία, ο Σύλλογός μας, που καλύπτει όλους τους δήμους του νομού, σε συντριπτική πλειοψηφία, απέχει και συνεχίζει να απεργεί", υπογράμμισε. 


Αναφορικά με τα αιτήματά τους, πρώτο και κύριο είναι "να μην εφαρμοστεί ο νόμος, γιατί είναι μια καθαρά μνημονιακή δέσμευση. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα μετρήσει στις κρίσεις των προϊσταμένων, ούτε πουθενά αλλού, και είναι τυπική, γιατί πρέπει να γίνει. Αυτό λέει πολλά!", όπως ανέδειξε η κα Αντωνιάδου, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι ο αγώνας συνεχίζεται. "Γι' αυτό εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τους ελάχιστους συναδέλφους που κατέθεσαν τις εκθέσεις αξιολόγησής τους να τις αποσύρουν. Συσπειρωμένοι όλοι γύρω από τον Σύλλογο, να προχωρήσουμε και να κερδίσουμε", δήλωσε. 


Καταλήγοντας, πρόσθεσε και το δεύτερο, επικουρικό αίτημα, ότι δηλαδή ο δήμος Κομοτηνής χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό. "Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους. Το ζήτημα τείνει να γίνει τραγικό", τόνισε μεταξύ πολλών.


Δ. ΜΑΓΓΑΣ: "ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"
Ως μια δεξαμενή απολύσεων, χαρακτήρισε έμμεσα την αξιολόγηση ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Μάγγας. "Η αξιολόγηση αυτή είναι προσχηματική, δεν έχει σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου ή την προώθηση της αξιοκρατίας. Στο μόνο που αποσκοπεί είναι να δημιουργήσει μια δεξαμενή υπαλλήλων, οι οποίοι θα είναι είτε υποψήφιοι για έξοδο από την υπηρεσία είτε θα μετακινούνται όλη την ώρα από μία πόλη σε άλλη, για να καλύψει θέσεις. Αυτές οι αέναες μετακινήσεις με τη σειρά τους θα οδηγούν νομοτελειακά στην έξοδο από την υπηρεσία", είπε χαρακτηριστικά. 


Στη συνέχεια, ανέδειξε ότι καθεαυτή η διάταξη αντίκειται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, γι' αυτό και οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν κάθε δικαίωμα εναντίωσης σε αυτή. "Πρόκειται για μια απεργοσπαστική ρύθμιση, μια καθαρά αντισυνταγματική διάταξη. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τρεις γνωμοδοτήσεις νομικών, δύο εκ των οποίων προέρχονται από καθηγητές πανεπιστημίου. Δεν έχουμε υποχρέωση να εφαρμόζουμε αντισυνταγματικές διατάξεις, βάσει του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν είναι ότι θεωρούμαστε υπεράνω αξιολογήσεων. Αλλά απαιτούνται κάποια βήματα, για να μπορέσει να γίνει σωστά η αξιολόγηση, όπως άλλωστε είχε επισημάνει με σαφήνεια ο εισηγητής του νόμου", σημείωσε ο κος Μάγγας, ρίχνοντας "βολές" και κατά του πρωθυπουργού: "Την αντισυνταγματικότητα τέτοιων διατάξεων υποστήριζε άλλωστε και ο κος Τσίπρας το 2014. Τότε όμως ήταν στην αντιπολίτευση", όπως δήλωσε. 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Όπως ενημέρωσε ο κος Μάγγας "πανελλαδικά η απεργία έχει φτάσει περίπου στο 80%, άρα δεν έχει σπάσει, όπως λένε από την κυβέρνηση".
Στο τέλος, ο αντιπρόεδρος, έδωσε και την εικόνα στη Ροδόπη, όπου μόλις 8 εργαζόμενοι φαίνεται να έχουν καταθέσει τους φακέλους αξιολόγησής του. "Αναφορικά με τη Ροδόπη, στον δήμο Κομοτηνής και στο ΚΕΜΕΑ, με 225 μονίμων και 30 αορίστου εργαζομένων, μόνο 4 έχουν καταθέσεις αξιολογήσεις. Στο δήμο Αρριανών, μόνο 3, στο δήμο Ιάσμου, κανένας, και στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, μόνο 1", κατέληξε ο κος Μάγγας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα