ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΧΙ σε διόδια από τη Λαϊκή Ενότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λαϊκή Ενότητα
διόδια
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ζητούν ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση σε Εγνατία και αυτοκινητοδρόμους
 

Όχι στα διόδια λένε με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας στην Καβάλα, μιλώντας για ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού και δικαίωμα δωρεάν κίνησης σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους στην ελληνική επικράτεια.
Το δελτίο τύπου, μεταξύ πολλών, αναφέρει τα παρακάτω:


"Η κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, για να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και κάνοντας δύσκολη και απαγορευτική τη μετακίνηση για τα λαϊκά στρώματα, προχωρά ακάθεκτη στην κατασκευή σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού 13 ακόμη σταθμών διοδίων, ένα από τα οποία στην «Παράκαμψη» που διέρχεται πάνω από την Καβάλα. Συγκεκριμένα, έχοντας περάσει στα μουλωχτά μία «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» του σταθμού που χωροθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014 μέσα στο λεγόμενο «Αισθητικό Δάσος Αμυγδαλεώνα Καβάλας», η ίδια συνεχίζει και ολοκληρώνει με τη δημοπράτηση της κατασκευής του.

Η διαμαρτυρία και αντίσταση στην κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων, η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ώσπου σε πρώτη φάση να επιτευχθεί η ματαίωση της κατασκευής, αναδεικνύεται στο καθήκον της στιγμής για όλους εκείνους που δήλωσαν και δηλώνουν αντίθεση και συνάμα βλέπουν και προβάλλουν την ανάγκη μιας άλλης στάσης και πολιτικής που εκφράζεται με το σύνθημα:


-Όχι στο ξεπούλημα της Εγνατίας - Όχι σε όλα τα διόδια
-Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στην Εγνατία και σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους 
(...)
Το θέμα και η κινητοποίηση πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και διεκδίκησης σε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς. Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 19-07-2017 και σε κάθε κινητοποίηση που εναρμονίζεται και υπηρετεί το παραπάνω πλαίσιο. Να απορριφθεί η τοπικιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, η λογική το «πρόβλημα να φύγει από τη δική μας την αυλή και ας πάει στου γείτονα», που με ευθύνη των άλλων παρατάξεων εκδηλώθηκε στην προηγούμενη κινητοποίηση. 
(...)
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση, την Τετάρτης 19 Ιουλίου και ώρα 19:00 στον Άγιο Σύλλα, με δωρεάν αναχώρηση λεωφορείων από τον δημοτικό κήπο στις 18:30.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν