ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ν. Σωτηρακόπουλος: "Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, υπάρχουν μόνο μικροπαράπονα"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διανομή Τροφίμων
ΤΕΒΑ
Νίκος Σωτηρακόπουλος

Περί των 2.000 είναι οι δικαιούχοι στον Δήμο Κομοτηνής, υπάρχει πρόγραμμα και για το 2019

Τα παράπονα είναι πλέον η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας, μας λένε οι αρμόδιοι

Διονύσης Βοργιάς

Άλλη μία διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 4 ως και την Πέμπτη 7 Ιουνίου στον Δήμο Κομοτηνής. Περί των 2.000 δικαιούχων έσπευσαν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου, προκειμένου να προμηθευτούν διάφορα αγαθά μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ. Αντίστοιχες διανομές τροφίμων πραγματοποιήθηκαν από Τρίτη 5 ως και Πέμπτη 7 Ιουνίου στους Δήμους Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου.

Ν. Σωτηρακόπουλος: "Δεν υπάρχουν ουρές"
"Ο κόσμος είναι πιο άνετος και δεν υπάρχουν ουρές", δήλωσε στον "Χ" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος που μας εξήγησε ότι "επειδή σε αυτή τη διανομή δεν είχαμε νωπά κρέατα, βάλαμε και τέταρτη μέρα, ώστε να μην υπάρχουν ουρές και η ροή να είναι βατή για να μην περιμένει κανείς ώρα, αν και για τους εργαζομένους μας αυτό σημαίνει περισσότερη κούραση, γιατί είναι μία μέρα παραπάνω".  Όπως μας είπε σε άλλο σημείο "μοιράζουμε όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, ζυμαρικά, τυριά, λάδι, απορρυπαντικά, δηλαδή πάρα πολλά προϊόντα και οι δικαιούχοι φεύγουν με δύο και τρεις σακούλες". 

Περισσότερα τα χρήματα το 2019
Το παραπάνω πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2018, αλλά μέχρι τότε οι τακτικές διανομές θα συνεχιστούν κανονικά όπως μας πληροφορεί ο Νίκος Σωτηρακόπουλος. Από το 2019 η κατάσταση φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη, καθώς βγαίνει καινούργιο πρόγραμμα. "Στο νέο πρόγραμμα συμμετέχουμε και πάλι ως επικεφαλής εταίρος", σημειώνει ο αντιδήμαρχος, και συνεχίζει: "Έχουμε την εμπειρία των τεσσάρων ετών και ήδη ξεκινήσαμε τη μελέτη για το νέο πρόγραμμα, γιατί είναι 3,5 ευρώ κι όχι 2,9-3 εκ. ευρώ που ήταν το προηγούμενο".

Το παράπονο και η απάντηση
Οι δικαιούχοι είναι περί των 2.000 στον Δήμο Κομοτηνής και συνολικά πάνω από 3.000 σε όλο το νομό. Λογικό είναι να καταγράφονται και κάποια παράπονα, όταν ο όγκος των δικαιούχων είναι τόσο μεγάλος. Μάλιστα, ο "Χ" έγινε δέκτης του εξής παραπόνου: "Πήγανε δικαιούχοι μέσα στο ωράριο που τους είχε αποσταλεί σε μήνυμα από τον Δήμο και τους διώξανε γιατί δεν υπήρχαν πράγματα. Είναι συμπεριφορά αυτή; Ο κόσμος κανονίζει τη μεταφορά των προϊόντων σύμφωνα με το ωράριο που του δόθηκε και επειδή είναι πολλά κιλά δεν είναι εύκολο το πάνε έλα".

Το περιστατικό πράγματι συνέβη, όπως μας πληροφόρησαν αρμοδίως, παρόλα αυτά αφορούσε μόνο στο προϊόν "τυρί φέτα". "Στις 14:15 την Τετάρτη μας είχε τελειώσει η φέτα, όχι γενικά αλλά επειδή το ψυγείο έφυγε, με αποτέλεσμα τρεις δικαιούχοι να μην έχουν φέτα να πάρουν. Παρόλα αυτά εμείς τους είπαμε να πάρουν όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και την επόμενη μέρα θα δίναμε και την φέτα. Τέτοια παράπονα θα υπάρχουν, αλλά ο κόσμος είναι ικανοποιημένος κατά 99,9%, γιατί δεν υπάρχουν οι ουρές που είχαμε κατά το παρελθόν. Έχουμε την εμπειρία και κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα".

Προχωράει βήμα-βήμα το Κέντρο Σίτισης
Για μία ακόμη φορά η διανομή πραγματοποιήθηκε στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, κι όχι στο Κέντρο Σίτισης. Εκεί ο εργολάβος προχωράει βήμα-βήμα ώστε να γίνει και Κέντρο Διανομής Τροφίμων. Έχουν τοποθετηθεί ψυγεία και καταψύκτες και ο χώρος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τώρα γίνονται εργασίες στην μεγάλη αποθήκη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς