ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Μάρτυρας του Ιεχωβά σε δίλημμα θρησκείας-υγείας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Θρησκεία
Επιστήμη

Ένα «δύσκολο» περιστατικό καλούνται να διαχειριστούν αυτή την περίοδο γιατροί του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Αντιμέτωποι με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός ασθενούς βρίσκονται αυτή την περίοδο γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν σε βιοψία έναν ασθενή που είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Επειδή ο ασθενής ασπάζεται τη συγκεκριμένη θρησκεία, δεν δέχεται να του γίνει μετάγγιση αίματος.

Εν τούτοις αν κάτι "πάει στραβά" κατά τη διάρκεια της βιοψίας είναι πιθανό οι γιατροί να καταφύγουν στη λύση της μετάγγισης για να τον σώσουν.

Ο ασθενής αρνείται να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος ακόμη κι αν πρόκειται να χάσει τη ζωή του σε αντίθετη περίπτωση, ενώ οι γιατροί αρνούνται να μην τον μεταγγίσουν εφόσον κρίνουν απαραίτητη τη συγκεκριμένη πράξη. Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η βιοψία είναι απαραίτητη για να γίνει διάγνωση της πάθησης του ασθενούς προκειμένου να του χορηγηθεί και η ανάλογη θεραπεία. Μέχρι αυτή την ώρα πάντως το θρησκευτικό-επιστημονικό μπρα ντε φερ δεν έχει καταλήξει κάπου αφού οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναδημοσιεύουν όλοι και αναπαράγουν με περισσή  μάλιστα ευκολία,  τις απόψεις  των financial times,  που αναφέρεται στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας Ρωσίας,  αλλά και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, χωρίς δ

Ημερολόγιο