ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης: Μην κάνετε επίδειξη των θηραμάτων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης
Κυνήγι

Η Ομοσπονδία μιλά για έλλειψη σεβασμού στο θήραμα που αντιτίθεται στην κυνηγετική ηθική
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ένα φαινόμενο, που συναντάται και στις τάξεις των κυνηγών της Ροδόπης, θίγει μέσω ανακοίνωσής της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται για την επίδειξη θηραμάτων μέσω φωτογραφιών και της χρήσης των κοινωνικών μέσω δικτύωσης. Μία "βόλτα" στο δημοφιλές facebook θα αναδείξει το θέμα που φέρνει στην επιφάνεια η Ομοσπονδία, αφού στα προσωπικά προφίλ κυνηγών της Ροδόπης προβάλλουν φωτογραφίες με νεκρά θηράματα και τους κυνηγούς, μεμονωμένα ή σε παρέες να ποζάρουν κρατώντας τα. Σε άλλες περιπτώσεις τα νεκρά θηράματα κρέμονται στην καρότσα κάποιου αγροτικού οχήματος ή τοποθετούνται πάνω σε αυτό μέχρι να βγει η φωτογραφία. 


Η κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εκφράζει αποτροπιασμό για την συμπεριφορά κυνηγών που φωτογραφίζουν τα ζώα που σκοτώνουν και τα ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα για επίδειξη. Η Ομοσπονδία μιλά για έλλειψη σεβασμού στο θήραμα που αντιτίθεται στην κυνηγετική ηθική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης παρακολουθώντας τα δρώμενα της κυνηγετικής δραστηριότητας σε Μακεδονία και Θράκη εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει κάθε μορφή επίδειξης θηράματος η οποία προσβάλει το θήραμα και τους ηθικούς κανόνες της κυνηγετικής δεοντολογίας.


Η έλλειψη σεβασμού στο θήραμα, οι θριαμβευτικές ποσοτικές επιδείξεις, η διάνοιξη των θηραμάτων σε κοινή θέα και η ανάρτηση αυτών στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα αντιτίθενται με την κυνηγετική ηθική, προσβάλει τη κυνηγετική δραστηριότητα και τους υγιώς σκεπτόμενους κυνηγούς.


Η αύξηση της χρήσης των Ηλεκτρονικών Κοινωνικών Δικτύων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «μέσο προβολής και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κυνηγιού και να δώσει απαντήσεις σε όσους τοποθετούνται αρνητικά και επιθυμούν την εξάλειψη του»
Η κακή χρήση επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης καλεί το σύνολο των κυνηγών να προστατέψουν και να διαφυλάξουν την ηθική του κυνηγιού και να απομονώσουν όσους την επιβουλεύονται".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ