ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕΤΡΑΕΙ ΗΔΗ 30 ΜΕΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΕΡΙΦΥΛΗ ΚΑΣΤΗ

Κτηνίατροι της Ροδόπης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν σύλλογο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κτηνίατροι
Εριφύλη Καστή
Κτηνιατρικός Σύλλογος Ροδόπης

Εφημερεύων κτηνίατρος κάθε μέρα στην Κομοτηνή η πρώτη ενέργεια του συλλόγου

Μέσα στο τρέχοντα μήνα η πρώτη γενική συνέλευση για το Παράρτημα του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Νομό Ροδόπης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Περίπου 30 είναι οι κτηνίατροι από τη Ροδόπη που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν για πρώτη φορά στο Νομό, Σύλλογο Ιδιωτών Κτηνιάτρων και πιο συγκεκριμένα το Παράρτημα του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Νομό Ροδόπης. 


Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για να ενημερώσουν το κοινό για τη λειτουργία του Συλλόγου, τα μέλη αναφέρουν: «Βασικές μας επιδιώξεις είναι: η ανάπτυξη της επιστημονικής, επαγγελματικής συνείδησης των μελών του, η ανάπτυξη και προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του. Η συνεργασία με άλλες επιστημονικές οργανώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Η επίσημη και υπεύθυνη εκπροσώπησή του σε όργανα, στα οποία λαμβάνονται αποφάσεις που τον αφορούν. Η συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, στους οποίους η παροχή κτηνιατρικών γνώσεων είναι χρήσιμη».


Ο Σύλλογος διαθέτει ήδη πενταμελές διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος του οποίου είναι η κα Εριφύλη Καστή. Οι υπόλοιποι είναι οι εξής:  αντιπρόεδρος Αχμέτ Ταϊφούν, γραμματέας Αλή Μεχμέτ, μέλη: Αθανάσιος Καραγιώργης, Σπυρίδων Τζανίδης.


Η κα Καστή φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την δράση που θα αναπτύξει ο Σύλλογος: «Είναι μια καλή ευκαιρία να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε εφημερίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα περιστατικά, να προασπίσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Θα κάνουμε τις εφημερίες, που ήταν απαίτηση του κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν ήμασταν οργανωμένοι για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσει ο καθένας να επιλέγει τον δικό του κτηνίατροι, αλλά θα υπάρχει πάντα κάποιος σε εφημερία πράγμα το οποίο δεν υπήρχε», λέει χαρακτηριστικά.


Επιπλέον στόχος των κτηνιάτρων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού όπως σημειώνει η κα Καστή: «Θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τον κόσμο στην φιλοζωία, έτσι ώστε να συνεργαστούμε και με τον Δήμο καλύτερα και με τους άλλους συλλόγους της φιλοζωικής, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τους συναδέλφους των παραγωγικών ζώων, γιατί δεν είμαστε μόνο κτηνίατροι μικρών ζώων». 


Ειδικά σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα και τη διαχείρισή τους από τους ιδιοκτήτες, αλλά και από το Δήμο, η Καστή κάνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις: «Και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα καθημερινά στους δρόμους της πόλης με τα αδέσποτα και εγώ έχω παιδιά και εγώ κυκλοφορώ με ποδήλατο και δεν είναι εύκολο, παρόλο που είμαι εξοικειωμένη. Υπάρχει ένα πολύ έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Είναι αρμοδιότητα του Δήμου τα αδέσποτα και πλέον ο νόμος θεωρεί ότι τα αδέσποτα είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να το αντιμετωπίσει, είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα από τις δυνατότητές του. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να τηρηθεί ο ισχύων νόμος γιατί αυτή την στιγμή δεν τηρείται.

Το βασικό είναι η τοποθέτηση μικροτσίπ από τους ιδιοκτήτες, το οποίο δεν γίνεται. Γίνεται μια προσπάθεια να βάλουνε στα αδέσποτα, αλλά έτσι δε θα λυθεί το πρόβλημα της εγκατάλειψης.

Από την στιγμή που δίνει ο νόμος το παραθυράκι ο κάθε ιδιοκτήτης να αφήσει ανά πάσα στιγμή το ζώο του στον Δήμο χωρίς να υποστεί το παραμικρό, από την μια είναι καλό γιατί δεν θα εγκαταλείπεται στον δρόμο, από την άλλη όμως δεν είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να έχω ένα ζώο». 


Μέσα στο τρέχοντα μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση για το Παράρτημα του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Νομό Ροδόπης, ώστε καθοριστούν οι στόχοι αλλά και οι πρώτες κινήσεις.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε