fbpx Κρατητήρια-αποθήκες στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, καταγγελίες αστυνομικών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Κρατητήρια-αποθήκες στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, καταγγελίες αστυνομικών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής
Καταγγελία

22 ποινικοί κρατούμενοι σε κρατητήρια χωρητικότητας 15 ατόμων, ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής αναδεικνύουν αστυνομικοί 

Ως αποθήκες ανθρώπινων ψυχών λειτουργούν τα κρατητήρια στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, σύμφωνα καταγγελίες αστυνομικών. Η καταγγελία που έγινε δημόσια γνωστή εκ μέρους Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α. Ροδόπης είναι συγκεκριμένη: «Απογευματινές ώρες της  Παρασκευής 14-06-2019  μέλος της Ένωσής μας το οποίο  εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ. Κομοτηνής υποχρεώθηκε με τη φυσική παρουσία του διοικητή της υπηρεσίας στην παραλαβή 18 ποινικών κρατουμένων και τη φύλαξή τους στα αστυνομικά κρατητήρια μέχρι την εκδίκαση  υποθέσεών τους την επόμενη εβδομάδα , ενώ προορίζονταν για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής το οποίο υπέβαλλε ενστάσεις ως προς την παραλαβή τους λόγω πληρότητας.

Το μέλος μας, απευθυνόμενο στον διοικητή  του, υπέβαλλε προφορικά τις ενστάσεις του ως προς την νομιμότητα της κράτησης ποινικών κρατουμένων (καταδίκων) στα αστυνομικά κρατητήρια των οποίων μάλιστα η χωρητικότητα είναι μόνο για 15 άτομα και  κρατούνταν ήδη ένα άτομο (στη συνέχεια δε, της ημέρας, ο αριθμός των κρατουμένων έφτασε τους 22), αλλά και την αγωνία του σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν την υγιεινή τους, την αδυναμία αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, τους κινδύνους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται όσον αφορά την ασφάλεια στην εργασία των συναδέλφων καθώς και της ασφαλούς φύλαξης που ενισχύουν την αδυναμία αντιμετώπισης ενδεχόμενης απόπειρας για απόδραση. Το μέλος μας, όχι μόνο δεν πήρε καμία απάντηση στις δικαιολογημένες ενστάσεις και τις αγωνίες που εξέφρασε, αλλά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των κρατουμένων στην οποία αυτό εξαναγκάστηκε  με τη διαταγή και το «φόρτωμα» των ευθυνών της κράτησης και της διαχείρισης των προβλημάτων, ο διοικητής αποχώρησε για την οικία του χωρίς να δώσει ούτε την παραμικρή οδηγία ή ελπίδα επίλυσης του θέματος».

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των αστυνομικών Ροδόπης αναδεικνύουν ότι η διοίκηση με την συγκεκριμένη πράξη της παρανομεί τόσο σε βάρος των αστυνομικών όσο και σε βάρος των κρατουμένων». Στην ανακοίνωσή τους παραθέτουν μία σειρά δεδομένων σχετικά με το γιατί η πράξη αυτή είναι παράνομη και «Καταγγέλλουμε την ανεπίτρεπτη στάση του διοικητή του Α.Τ. Κομοτηνής, ο οποίος αφενός μεν απαίτησε από το μέλος της Ένωσής μας να εκτελέσει παράνομη διαταγή η οποία παραβιάζει ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφετέρου δε αρνήθηκε να παραλάβει ως όφειλε και να υποβάλλει υπηρεσιακώς την αναφορά που συνέταξε το μέλος μας  προς την κ. αντιεισαγγελέα Ροδόπης, κατόπιν προφορικής της εντολής σε τηλεφωνική επικοινωνία, που πολύ ορθά έπραξε και  είχε το μέλος μας μαζί της, προκειμένου να καταγγείλει την κατάσταση, ευρισκόμενο σε απόγνωση - μετά την παντελώς αγνοητική  συμπεριφορά που εισέπραξε από τον διοικητή του, ως  προς τις ενστάσεις και αγωνίες που προφορικώς του εξέφρασε.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της  διερεύνησης της καταγγελίας  του μέλους μας, όχι μόνο από την Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά και από τους αρμόδιους για τον έλεγχο υπηρεσιακούς παράγοντες και δηλώνουμε την αμέριστη και με κάθε τρόπο στήριξή μας στο μέλος της Ένωσής μας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της Ένωσής μας, να ενεργοποιηθεί επιτέλους, ασκώντας κάθε πρόσφορο μέσο συμπεριλαμβανομένων και των ενδίκων, προκειμένου να στηρίξει το μέλος μας προστατεύοντάς το απέναντι στη διπλή παρανομία της Διοίκησης και να μην περιορίζεται σε απλή σύνταξη εγγράφων που θίγουν επιδερμικά το θέμα. 

Να προβεί, ως έχει καθήκον, σε μηνυτήρια αναφορά για τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίζονται εκ μέρους της Διοίκησης σε βάρος των μελών μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αδυνατεί  πολλές φορές ο μέσος και κοινός νους,  να συλλάβει τη λογική που διακατέχει ορισμένα στελέχη του Σύριζα.