ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Κινητοποίηση για διορισμούς, ίσα δικαιώματα και προστασία της μητρότητας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
διορισμοί
προστασία μητρότητας
ίσα δικαιώματα

Καλεί τις αναπληρώτριες  εκπαιδευτικούς που είναι άμεσα ενδιαφερόμενες, σε συνεργασία με το σύλλογο, να καταθέσουν στην Διεύθυνση ΠΕ Ροδόπης αιτήσεις που θα απαιτούν  9μηνη άδεια ανατροφής όπως ακριβώς την δικαιούται το μόνιμο προσωπικό

Κινητοποίηση για διορισμούς, ίσα δικαιώματα και προστασία της μητρότητας, θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κομοτηνή ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. 

Ο Σύλλογος προβάλλει ως αιτήματα την πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Επίσης πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας δίχως τον περιορισμό των 200 ενσήμων τη διετία – Κανένας αποκλεισμός από παροχές μητρότητας για τις άνεργες εκπαιδευτικούς – Αύξηση της άδειας κύησης και λοχείας σε περιπτώσεις πολύδυμης κύησης και πολυτεκνίας – Συμπερίληψη των περιπτώσεων υιοθεσίας. Πλήρη προστασία της μητρότητας – Εννεάμηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Με βάση υπαρκτή γνωμοδότηση νομικού συμβούλου (και δεδομένου πως η νομική σύμβουλος της ΔΟΕ και η ΔΟΕ δεν έχουν κινηθεί καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση παρά τα αιτήματα συλλόγων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο σύλλογος καλεί όλες τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς που είναι άμεσα ενδιαφερόμενες, σε συνεργασία με το σύλλογο, να καταθέσουν στην  Διεύθυνση ΠΕ Ροδόπης αιτήσεις που θα απαιτούν 9μηνη άδεια ανατροφής όπως ακριβώς την δικαιούται το μόνιμο προσωπικό, άδεια για επαπειλούμενη κύηση και αίτηση για επιστροφή αναδρομικών μισθών, ενσήμων, μορίων. Πρότυπο της αίτησης που δεν έχει κανένα κόστος παρέχει ο Σύλλογος.  

Τέλος, ο σύλλογος θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Ροδόπης την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 13.30 διεκδικώντας ξανά μαζικούς διορισμούς, για την ανατροπή του νέου νόμου για το προσοντολόγιο στις προσλήψεις σύμφωνα με τις θέσεις του Συλλόγου και ταυτόχρονα για τη μαζική κατάθεσή των αιτήσεων αδειών.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι