ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Κανένας ένοχος για την καταστροφική κατάληψη στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
3ο ΓΕΛ Κομοτηνής
Κατάληψη

Αθωώθηκαν άπαντες λόγω αμφιβολιών αφού κανένας από τους μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσει την παρουσία τους στο σχολείο και ότι προκάλεσαν καταστροφές την επίμαχη μέρα της κατάληψης

«Μάτωσε» το δημόσιο σχολείο από τη μανία των βάνδαλων, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε και τελικά τη ζημιά πλήρωσε ο Δήμος

Δήμητρα Συμεωνίδου

«Μάτωσε» το δημόσιο σχολείο από τη μανία των βάνδαλων, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε. Μνήμες από την ημέρα που το 3ο Λύκειο Κομοτηνής βίωνε την καταστροφική διάθεση νεαρών ατόμων, αναβίωσαν χθες με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα, για μία περίπτωση βανδαλισμού που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές χιλιάδων ευρώ σε ένα δημόσιο σχολείο. 


Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν οι βάνδαλοι, εκμεταλλευόμενοι την μαθητική κατάληψη στο 3ο Λύκειο και το εσπερινό γυμνάσιο Κομοτηνής, προκαλούσαν τότε στα δύο σχολεία ζημιές πρωτοφανείς για τα δεδομένα της περιοχής. Εικόνα πλήρους καταστροφής, την οποία συνέθεταν, σπασμένα παράθυρα, πόρτες, φωριαμοί και θρανία, βαμμένοι με σπρέι τοίχοι, σκισμένα αρχεία στα γραφεία της διεύθυνσης και της γραμματείας, μπουκάλια με αλκοόλ, είχε καταγράψει ο φακός του «Χ» με επιτόπιο ρεπορτάζ. Είχαν δράσει για λίγες ώρες, αλλά είχαν καταφέρει μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να μετατρέψουν τα δύο σχολικά κτίρια σε πεδίο απόλυτης καταστροφής. 
Η καταγραφή των ζημιών και φυσικά η αποκατάσταση είχε ξεκινήσει ήδη από νωρίς το πρωί της επομένης των καταστροφών, προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει άμεσα, όπως και είχε γίνει. Για την αποκατάσταση είχαν μεριμνήσει συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής, που τελικά είχε αναλάβει και το κόστος και το επωμίστηκε, αφού κανένας δεν θα τιμωρηθεί και επομένως κανένας δε θα πληρώσει. 


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΙ
Δύο μαθητές και τρεις εξωσχολικοί νεαροί ήταν κατηγορούμενοι για τις φθορές που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της κατάληψης στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής, το κόστος των οποίων, όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η τότε διευθύντρια του Λυκείου Μαίρη Κοσμίδου, είχε ανέλθει στο ύψος των 10.000 ευρώ. 


Σας φαίνεται μικρό αυτό το ποσό, ρώτησε εισαγγελέας την μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων, με την ίδια να υπερασπίζεται τον σημερινό βίο του παιδιού της, που είναι εργαζόμενος πλέον σε εταιρεία και σηκώνεται από τα χαράματα για να πάει στη δουλειά του. Μόλις δύο από τους κατηγορούμενους, μία νεαρή κοπέλα και ένα νεαρό αγόρι, που κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στους βανδαλισμούς ως εξωσχολικοί, παρέστησαν στην χθεσινή, ενώ οι δύο μαθητές του 3ου Λυκείου και ένας ακόμα εξωσχολικός, εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Στην απολογία της η νεαρή κοπέλα αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι την ημέρα εκείνη δεν βρίσκονταν στο σχολείο, αλλά σε κατάστημα διασκέδασης. Ο εξωσχολικός που εντοπίστηκε εκείνη την ημέρα μέσα στο σχολείο, υποστήριξε ότι πήγε για βόλτα με το σκυλί του, έμενε στη γειτονιά και είδε φίλους του μέσα σχολείο και γι’ αυτό μπήκε, αλλά εγκλωβίστηκε μέσα στο σχολείο και δεν μπορούσε να βγει. Αρνήθηκε επίσης ότι συμμετείχε στους βανδαλισμούς. 


Θυμίζουμε ότι οι μαθητές του 3ου Λυκείου που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια είχαν τιμωρηθεί τότε από το σχολείο με 5νθήμερη αποβολή.


Στην αναλυτική ακροαματική διαδικασία, εκτός από την διευθύντρια του 3ου Λυκείου Μαίρη Κοσμίδου εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι Χρυσούλα Γκίκα, Κυριακίτσα Ευστρατιάδου, Μαριγούλα Κοσμίδου, Σταμάτης Κιουτσούκης και Αφροδίτη Μπαμπίδου, αλλά και συγγενείς των κατηγορουμένων. 


Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών, αφού κανένας από τους μάρτυρες που παρέλασαν χθες από τη δικαστική αίθουσα δεν ήταν σε θέση να βεβαιώσει την παρουσία τους στο σχολείο και ότι προκάλεσαν καταστροφές την επίμαχη μέρα της κατάληψης.
Οι βάνδαλοι συνεχίζουν να παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι...

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης στέλνει ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης και προτείνει να δημιουργεί με ευρεία συναίνεση για το καλό του πανεπιστημίου  ενιαίο ψηφοδέλτιο από υποψήφιους και μέσα από αυτή

Ημερολόγιο