ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017 - 16:19
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Το καλό και το κακό παράδειγμα ποδηλάτη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποδηλατόδρομος

Περνούν από πεζοδρόμια, πεζόδρομους, κόκκινα φανάρια

Διονύσης Βοργιάς

Ο καιρός «άνοιξε» και το ποδήλατο φαντάζει πλέον λιγότερο ως ...μπελάς και περισσότερο ως λύση στο κυκλοφοριακό. Οι ποδηλάτες πληθαίνουν καθημερινά, το ίδιο όμως και οι κακές τους συμπεριφορές.
Το έργο του ποδηλατόδρομου, έφερε ποικίλες αντιδράσεις τα προηγούμενα χρόνια στους Κομοτηναίους. Όπως κι αν έχει, βελτιώνει τη μετακίνηση των ποδηλατών σε όλο το κέντρο, παρέχοντας ένα ασφαλές δίκτυο που σε πάει σχεδόν παντού. Οι κακές πρακτικές όμως δε λένε να σταματήσουν.


Ασφαλής ένδειξη η φωτογραφία του «κακού παραδείγματος», την οποία αποτυπώσαμε στη Νικολάου Ζωίδη, ένα δρόμο με ποδηλατόδρομο και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης. Η εικονιζόμενη ποδηλάτισσα επιλέγει να σώσει ...δέκα δευτερόλεπτα από τη ζωή της και να δυσκολέψει όποιον βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Το φαινόμενο δεν παρατηρείται φυσικά μόνο στη Ζωίδη, αλλά και σε άλλους δρόμους, ακόμη και σε πεζόδρομους. Οι ποδηλάτες που διέρχονται τη Βενιζέλου καθημερινά είναι εκατοντάδες, την ίδια στιγμή που περιμετρικά της υπάρχει ποδηλατόδρομος.


Στην αντίπερα όχθη, ο μικρός ποδηλάτης προτάσσει το «καλό παράδειγμα», όχι μόνο χρησιμοποιώντας τον ποδηλατόδρομο αλλά και φορώντας το κράνος ασφαλείας του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο