fbpx Κάλεσμα σε φοιτητική πορεία αύριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:59
ΚΑΛΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

Κάλεσμα σε φοιτητική πορεία αύριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης
Πλατεία Ειρήνης

Στις 17:30

Ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης με ανακοίνωσή του καλεί τους φοιτητές και τους μαθητές να δώσουν το παρόν στην φοιτητική πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει την πανεπιστημιακή αστυνόμευση, αύριο στις 17:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Ο σύλλογος στο κάλεσμα του αναφέρει : «οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μόνο η αρχή! Ακόμα και αν περαστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στην πράξη!

Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν ξανά οι Σχολές μας! Μετά από σχεδόν ένα μήνα συνεχόμενων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με χαρακτηριστικές τις εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου-έκτρωμα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας-με εξαίρεση τα στελέχη της ΝΔ- μετά από αποκλεισμούς ιδρυμάτων πανελλαδικά αλλά και περιστατικά συλλήψεων, διώξεων και σκληρής καταστολής, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την επιλογή να καταθέσει νύχτα το επίμαχο νομοσχέδιο με ακόμα πιο σκληρές διατάξεις. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν τα σχέδιά τους! Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τις σπουδές και τις ζωές μας!

Η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 5:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

 Οι απαγορεύσεις, η ένταση της καταστολής αλλά και ο σχηματισμός δικογραφίας για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους για να βάλουν στο χέρι όσους διεκδικούν. Για αυτό η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις η μια μετά την άλλη ενισχύουν την καταστολή σε βάρος όσων κινητοποιούνται και διεκδικούν, φοιτητών, μαθητών εργαζομένων, χτυπάνε τα δικαιώματα μας. Δε θα ανεχτούμε να μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες! Ξέρουμε πολύ καλά πως η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι κάμερες, αποτελούν διαχρονικά βασική επιδίωξη όλων κυβερνήσεων και των πολιτικών τους με αντίστοιχα πορίσματα, νομοσχέδια, διατάξεις κλπ.

Σαν τον κλέφτη η Κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή το νομοσχέδιο τις προηγούμενες μέρες, συνοδευόμενο από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία και προβλέπονται επιπλέον «δωράκια» - έσοδα από τις διαγραφές και τις πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Η δύναμη του φοιτητικού κινήματος τους τρομάζει και προσπαθούν να διαλύσουν κάθε δυνατότητα των φοιτητών να διεκδικούν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης, είτε ακόμη και χρηματική ποινή, σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις. Τα πειθαρχικά συμβούλια που θα συγκροτούνται θα κληθούν ακόμη και να διαγράφουν οριστικά φοιτητές που τελούν πράξεις “παραβατικές”, στοχοποιώντας τις διαχρονικές πρακτικές διεκδίκησης των φοιτητών. Το κόστος σπουδών μεταφέρεται στις πλάτες των φοιτητών, ενώ όσα κατακτήθηκαν με αγώνες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να πετιούνται έξω από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

 Η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές μας ένα χρόνο τολμά να μας απειλεί και με διαγραφή. Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3!!! Μέτρο που αν σκεφτεί κανείς πως ο ΜΟ αποφοίτησης στις περισσότερες σχολές ξεπερνά τα όρια που θέτει το υπουργείο γίνεται φανερό τι αποτελέσματα θα έχει για την προοπτική χιλιάδων επί χιλιάδων φοιτητών, πετώντας τους εκτός των πανεπιστημίων. Το μέτρο αυτό έρχεται να ισχύσει ακόμα και για το εν ενεργεία 1ο έτος δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο σπουδών που θέτει περαιτέρω εμπόδια στις σπουδές μας. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των επί πτυχίο εξεταστικών, οι οποίες διευκολύνουν τη λήψη πτυχίου, δυσχεραίνοντας τους ήδη εντατικοποιημένους ρυθμούς εξεταστικής. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρούν να αναιρέσουν με την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, με το οποίο χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολέγια. Πατώντας πάνω στα βήματα των τελευταίων κυβερνήσεων με την αναγνώριση των 3ετών προγραμμάτων σπουδών η Κυβέρνηση, πιστή και αυτή στην υλοποίηση των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ, ισοτίμησε τα πτυχία μας οδηγώντας στην πολυκατηγοριοποίηση των πτυχίων και των αποφοίτων για να πετύχει την συμπίεση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων προς τα κάτω.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι προκλητικές δηλώσεις της Υπουργού τη Δευτέρα 25/01 μας εξοργίζουν! Ανακοίνωσε πώς ετοιμάζονται ρυθμίσεις σχετικά με τη θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου στις φοιτητικές εκλογές. Το μέτρο αυτό, που θέλουν να αποτελέσει συνέχεια των επικείμενων αλλαγών, αποτελεί ευθεία επίθεση στους φοιτητικούς συλλόγους και τις διαδικασίες τους, πέραν της πλήρους αποπολιτικοποίησης που αυτό θα επιφέρει, σηματοδοτεί μία αλλαγή-τομή στον τρόπο με τον οποίο οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συγκροτηθεί, αποτελούν φορείς ανεξάρτητους από το κράτος, η οργάνωση και η λειτουργία των οποίων αφορά αποκλειστικά τους φοιτητές».

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση παραθέτει και κάποια αιτήματά του : «

 • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!!
 • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
 •  Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
 •  Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
 •  Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης!
 •  Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Καμία συμμετοχή φοιτητών στα πειθαρχικά συμβούλια!
 •  Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής.
 • Να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές μας.
 • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
 •  Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
 •  Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους.
 •  Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων.
 •  Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών!

Προχωράμε σε: Συγκέντρωση-Πορεία την Τετάρτη 17:30 Πλατεία Ειρήνης Κομοτηνή».

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ