ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Η πλατεία ΤΕΕ ...δεν είναι πλατεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
δημόσιος χώρος
Δήμος Κομοτηνής

Είναι οικόπεδο του Δήμου Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

Τελικά αυτό που δεκαετίες τώρα Κομοτηναίοι, κάτοικοι, φοιτητές και περαστικοί θεωρούν πλατεία, είναι ...οικόπεδο του Δήμου Κομοτηνής. Αναφερόμαστε στην πλατεία ΤΕΕ, όπως έχει συνηθιστεί να ονομάζεται, η οποία - όπως ανέδειξε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης - τελικά δεν πρόκειται για πλατεία, αλλά για οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής.

Σε αυτό τον όμορφο χώρο, που είναι γεμάτος ζωή όταν ο καιρός είναι καλός και στον οποίο λειτουργούν κι αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα τρία μαγαζιά, το καθεστώς δεν θα αλλάξει.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως θα σεβαστεί την επιχειρηματική δράση των εκεί επιχειρηματιών, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα πίστευαν (καλόπιστα) ότι πράγματι πρόκειται για δημόσιο χώρο. Άλλωστε χρόνια τώρα οι επαγγελματίες της πλατείας έχουν δομήσει κατ' αυτό τον τρόπο την επιχειρηματική τους δράση, αναπτύσσοντας και τραπεζοκαθίσματα σε αυτό τον υπαίθριο χώρο, άρα δεν θα ήταν ηθικό εν μία νυκτί ο Δήμος να το απαγορέψει.

Απλώς, πλέον, αντί για διάθεση δημοσίου χώρου προς επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Δήμος Κομοτηνής έχει βρει άλλο τρόπο ώστε - σύννομα πάντα - να διαθέτει στους επιχειρηματίες της περιοχής τον χώρο της όμορφης αυτής πλατείας. Όπως κι αν έχει (ακίνητο ή μη) όλοι φαίνεται πως θα συνεχίζουμε να ονομάζουμε τον συγκεκριμένο χώρο, ως πλατεία ΤΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διαμαρτυρήθηκαν πολλοί νεοεκλεγέντες βουλευτές του Σύριζα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας,  ιδιαίτερα αυτοί που κατάγονται από επαρχία και ανάγκασαν τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ξ