ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
"ΠΑΝΙΚΟΣ" ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γονείς και μαθητές εφοδιάζονται με τα απαραίτητα της σχολικής χρονιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
αγορά
Βιβλιοπωλείο Bookstop
Βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης
Μαθητές

"Αυξημένη η κίνηση - πολύ καλές οι τιμές" λένε οι βιβλιοπώλες 

Το αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής, αφού μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, οι μαθητές πρέπει να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα της σχολικής χρονιάς. 


Τσάντες, τετράδια, στυλό είναι μόνο λίγα από αυτά τα οποία πρέπει να έχουν μαζί τους πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων, και φυσικά ο τόπος που θα τα προμηθευτούν είναι τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, πολλά από τα οποία λειτουργούν πρωί-απόγευμα αυτές τις ημέρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, όπως λέει στον "Χ" ο Βασίλης Βαφειάδης, βιβλιοπώλης τρίτης γενιάς στο κατάστημα "Βαφειάδης" στην οδό Βενιζέλου. 


 "Εδώ και 62 χρόνια ο κόσμος μας εμπιστεύεται κι εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ανταποδώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη" λέει ο κος Βαφειάδης, την ώρα που η πόρτα ανοιγοκλείνει συνεχώς και μητέρες με παιδιά ή μεγαλύτερα παιδιά μόνα τους, μπαίνουν στο μαγαζί και αρχίζουν να διαλέγουν. 


"Η αγορά της τσάντας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί" λέει ο κος Βαφειάδης και εξηγεί ότι αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι γονείς φροντίζουν να αγοράσουν τα πράγματα που περιλαμβάνονται στις λεγόμενες "λίστες" που δίνουν οι δάσκαλοι στους μαθητές - κυρίως του δημοτικού και φυσικά του νηπιαγωγείου (όπου εδώ όμως περιλαμβάνονται είδη χειροτεχνίας). Την ίδια ώρα ο κος Βαφειάδης εξηγεί ότι στο βιβλιοπωλείο του, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των μαθητών και κυρίως στις τιμές που μπορεί να αντέξει η τσέπη κάθε οικογένειας. 


Ικανοποιημένος από την κίνηση των ημερών δηλώνει και ο κος Δημήτρης Μπασδάνης από το βιβλιοπωλείο Bookstop, ο οποίος, όπως λέει στον "Χ", εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες η προσέλευση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. "Ξέρω ότι κάποια σχολεία θα δώσουν λίστες και τις επόμενες ημέρες, οπότε κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα αυτές τις μέρες" λέει, και επισημαίνει ότι το βιβλιοπωλείο του είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τον αναμενόμενο όγκο δουλειάς. 


Μεταξύ άλλων ο κος Μπασδάνης παρατηρεί ότι "ο κόσμος είναι ευδιάθετος" χωρίς να  μπορεί να το αποδώσει κάπου αυτό, εν τούτοις η καλή διάθεση είναι θετική αυτές τις ημέρες, ειδικά γι αυτούς που έχουν σκοπό να επισκεφτούν βιβλιοπωλείο. 


Όσο για τις τιμές, ο κος Μπασδάνης παρατηρεί ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και τονίζει ότι η τιμή είναι σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα του προϊόντος, ωστόσο και αυτός διευκρινίζει πως και στο δικό του κατάστημα υπάρχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη διαθέσιμα σε τιμές για όλα τα βαλάντια. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,  αφού ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί επίσημα  στο Ζάππειο, αλλά και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από στελέχη της συγκυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια,

Ημερολόγιο