ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2017 - 12:35
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γιορτή τριών Ιεραρχών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κομοτηνή
Τρεις Ιεράρχες
Σχολεία

Στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Διονύσης Βοργιάς

Αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες είναι η 30η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία δάσκαλοι και μαθητές δεν παρευρίσκονται στις αίθουσες αλλά στην εκκλησία για την καθιερωμένη λειτουργία.

Έτσι, τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα δάσκαλοι και μαθητές των σχολείων της Κομοτηνής γιόρτασαν στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ιστορικά, η εκκλησία έχει πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο. Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους, ήταν και οι τρεις σοφοί, αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.

 

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του "Χ" της Τρίτης

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς  και διαφορετικού τύπου ευαισθησίες και αντανακλαστικά,  υπήρξαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πτώσης της γέφυρας στην Καβάλα,  σε αντιπαράθεση, τηρουμένων των αναλογι