ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018 - 11:39
ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΓΕΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Γιορτάζει ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Νέας Αδριανής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα Αδριανή
Αρχάγγελοι
Παμμεγίστων Ταξιαρχών

 Ο "Χ" κατέγραψε την τέλεση της πρωινής θείας λειτουργίας, παρουσία μερικών δεκάδων πιστών, των λιγοστών κατοίκων του οικισμού

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, κάθε χρόνο η Εκκλησία τιμά τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, ο οποίος είναι και προστάτης Άγιος της Πολεμικής Αεροπορίας, και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα , η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Στον οικισμό της Νέας Αδριανής γιορτάζει ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκεί ο "Χ" κατέγραψε σήμερα την τέλεση της πρωινής θείας λειτουργίας, παρουσία μερικών δεκάδων πιστών, των λιγοστών κατοίκων του οικισμού. Με κατάνυξη προσήλθαν οι πιστοί για να ανάψουν ένα κερί στην χάρη τους, ενώ ο ιερέας του οικισμού τέλεσε την λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα