ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΔΙΪΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Γιατί η Τροχαία δεν ελέγχει την στάθμευση στην Κομοτηνή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κομοτηνή
Κυκλοφοριακό
Ελεγχόμενη Στάθμευση

Έγγραφο από το αρχηγείο της περί αρμοδιοτήτων αναμένει η Τροχαία


Δήμαρχος: Ο Νόμος κατά την άποψη του Δήμου είναι σαφής και θα έπρεπε η τροχαία να είναι ήδη έξω και να γράφει

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την απορία πολλών δημοτών γιατί η Τροχαία δεν αστυνομεύει τους δρόμους όπου εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, εκφράσαμε στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και η απάντησή του είναι ενδεικτική της βιωσιμότητας του μέτρου που ξεκίνησε μόλις στις 24 Απριλίου, αλλά δεν βλέπουμε να έχει και πολύ μέλλον στην πόλη του... απόλυτου κυκλοφοριακού χάους. 


Παραθέτουμε την απάντηση του δημάρχου, που λέει πολλά για την συνεργασία φορέων της πόλης μας σε θέματα καθημερινότητας: "Για την ελεγχόμενη στάθμευση δυστυχώς παρόλο που έχουμε ενημερώσει την αστυνομία, η αστυνομία περιμένει - από ό,τι μας είπαν - ένα έγγραφο από το αρχηγείο της περί αρμοδιοτήτων. Ο νόμος κατά την άποψη του Δήμου είναι σαφής και θα έπρεπε η αστυνομία και η τροχαία να είναι ήδη έξω και να γράφει".

Και επειδή ο δήμαρχος έγινε αποδέκτης των παραπόνων των μόνιμων κατοίκων είπε τα εξής: "Υπάρχουν γειτονιές στις οποίες υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα όπως για παράδειγμα στη Νικολάου Ζωίδη. Υπάρχουν όμως και σημεία από όπου περνάει ο ποδηλατόδρομος π.χ. περιοχή Τσανάκλειου όπου δεν υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα. Εκεί το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κάποια σημεία μπορούμε να το δούμε, ώστε να μείνουν ελεύθεροι χώροι για τους κατοίκους. Εκεί όμως που υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα, θα στεναχωρηθούν κάποιοι από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής".


Όσο για το πως τελικά θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και η συνακόλουθη αστυνόμευση που είναι απαραίτητη, μαθαίνουμε ότι γίνεται μόνο κατόπιν καταγγελίας στην Τροχαία. Ανώνυμη ή μη δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι ένα ακόμα μέτρο που ήρθε για να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα στο κέντρο της πόλης, τείνει να χαθεί στον κυκεώνα των...αρμοδιοτήτων. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο κύβος ερρίφθη για τη συνεργασία των παρατάξεων «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νέου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του  Κωστή Σιμιτζή επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»,  για την επόμενη διοίκη