ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

Φόλες σε σημεία που παίζουν βρέφη και παιδιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδέσποτα
Ζώα

Καμπανάκι χτυπάει ο υπεύθυνος κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής Θάνος Καραγιώργης σχετικά με το νοσηρό αυτό φαινόμενο

Διονύσης Βοργιάς

Δηλητηριασμένες τροφές, καυστικά υγρά και άλλα μέσα χρησιμοποιούν ασυνείδητοι στην Κομοτηνή, προκειμένου να προκαλέσουν τον θάνατο σε αδέσποτα ζώα της περιοχής. Το φαινόμενο μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, όπως πληροφορείται ο "Χ", έχει επεκταθεί και με στόχο δεσποζόμενα ζώα στην πόλη. 

Πιο αναλυτικά, το φαινόμενο με τις φόλες στην Κομοτηνή φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, είναι νοσηρό και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο παιδιών, αν αυτά καταναλώσουν παίζοντας τις δηλητηριασμένες τροφές. Ο "Χ" συνομίλησε για το θέμα με τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής Θάνο Καραγιώργη. 

"Στην Κομοτηνή δυστυχώς έχουμε αρκετά περιστατικά φόλας τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς - ακόμη χειρότερο - είναι πως υπάρχουν φόλες και σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου παίζουν παιδιά ακόμη και βρέφη, που είναι πολύ εύκολο να τις φάνε", είπε ο υπεύθυνος κτηνίατρος, ο οποίος ενημέρωσε πως είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν πως να παράσχουν πρώτες βοήθειες στα οικόσιτα ζώα τους, κατόπιν άμεσης επικοινωνίας με τον κτηνίατρό τους.

Ο ίδιος έδωσε και την εξής διάσταση στο φαινόμενο, ότι δηλαδή "τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί και σε δεσποζόμενα ζώα να πετάξουν δηλητηριασμένα τρόφιμα".

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί φόλες εντός κι εκτός Κομοτηνής, σε χωριά, σε κεντρικά σημεία, τελευταία δε κι εντός αυλών σπιτιών. Πρόκειται για ένα νοσηρό φαινόμενο το οποίο έρχεται να συμπληρωθεί πολλές φορές κι από καθαυτή την κακοποίηση των ζώων. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2018, άλλωστε, όπως είχε αναδείξει σε παλιό δημοσίευμα ο "Χ" είχαν γίνει 18 επίσημες καταγγελίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης σχετικές με κακοποίηση ζώων. Βεβαίως, φαίνεται πως στα περισσότερα περιστατικά δεν γίνεται ποτέ καταγγελία.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.